INFORÁDIÓ 
2020. november 23. hétfő
Kelemen, Klementina

szentendrei út

váci út

kamera

gyorshajtás

illegális gyorsulási verseny

Az újonnan üzembe helyezett térfigyelő rendszer kamerái a devecseri buszpályaudvaron az iszapömlés okozta katasztrófa negyedik évfordulóján, 2014. október 4-én.

Bekameráznák a gyorshajtók miatt Szentendrei és a Váci utat

Infostart / MTI

Így próbálnak véget vetni az illegális gyorsulási versenyeknek.

Új, állandó közlekedésbiztonsági kamerák létesítését kezdeményezik a gyorshajtások miatt a III. kerületben a Szentendrei úton és a XIII. kerületben, a Váci úton a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott előterjesztésben.

A Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes által jegyzett - a budapest.hu oldalon közzétett - előterjesztésben az olvasható, hogy

az elmúlt években számos olyan, halállal vagy személyi sérüléssel járó baleset történt Budapesten, amelynek oka vélelmezhetően illegális gyorsulási verseny volt,

ezek kedvelt helyszínei a III. kerületben a Szentendrei út és a XIII. kerületben a Váci út. A Váci úton a személyi sérüléses baleseteknél a gyorshajtás napközben is szerepet játszik. A két érintett kerület önkormányzatának kezdeményezésével, a problémákkal szembeni együttes fellépéssel egyetért az Országos Rendőr-főkapitányság és a fővárosi önkormányzat.

A kamerákat a Szentendrei út kivezető oldalán a Záhony utcai kereszteződés előtt, a bevezető oldalon a Mátyás Király úti kereszteződés előtt, valamint a XIII. kerületi Váci út 169. szám előtt helyeznék el. A három ellenőrzési pont kiépítése hozzávetőleg bruttó 400 millió forintba kerülhet.

Nyitókép: MTI Fotó: Nagy Lajos
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018