eur:
392.89
usd:
366.8
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Elhízás, elszegényedés, egészségmegőrzés: átfogó intézkedést sürget a WHO

Alkoholstratégiára és több ágazatot átfogó népegészségügyi programra van szükség Magyarországon - hangsúlyozta az Egészségügyi Világszervezet Európai Regionális Irodájának igazgatója, a WHO hetvenedik évfordulója alkalmából megrendezett konferencián.

Alkoholstratégiát alakítana ki Magyarországon az Egészségügyi Világszervezet (WHO) régióirodájának vezetője. Jakab Zsuzsanna az InfoRádiónak elmondta, az alkohol nagyon sok betegségnek és sok esetben az elhalálozásnak is kiváltó oka.

"A gyerekkori elhízás és általában az elhízás ellen nagyon sok a tennivaló. Az életmódi dolgok természetesen összefüggenek a szociális és környezetvédelmi kérdésekkel is, úgyhogy ezeket integráltan kell megközelítenünk, ezért lenne fontos, hogy Magyarországnak legyen egy átfogó, több szektorú népegészségügyi programja"

- hívta fel a figyelmet Jakab Zsuzsanna.

Ehhez a WHO minden segítséget megad a magyar kormánynak, amellyel folyamatosan tárgyalnak, egyeztetnek.

A napi egészségügyi ellátás lehetősége Magyarországon Jakab szerint adott, a megelőzéssel kapcsolatos kérdések területén azonban kevés a tett.

A WHO régióirodája jelenleg egy elszegényedéssel összefüggő kutatást végez, amely eredményeinek fényében ajánlásokat fogalmaz majd meg, amelyek majd átfogó stratégiához vezethetnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×