eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 3-án.
Nyitókép: MTI / Kovács Attila

Jelentős döntés előtt áll a Parlament

Az Országgyűlés ezen a héten fogadhatja el a Sargentini-jelentés elleni kormánypárti határozati javaslatot. Emellett a Ház megkezdi a tavalyi költségvetés végrehajtásáról szóló vitát.

Négy nap ülésezik ezen a héten az Országgyűlés. Ma délután egytől, a képviselők megemlékeznek a nemrég elhunyt egykori MDF-es Kőrösi Imréről, illetve egykori SZDSZ-es Mózes Mihályról, majd a napirend előtti felszlólalásokat követően az interpellációkkal és az azonnali kérdésekkel folytatják a munkát, eztán pedig megkezdik az európai parlament által elfogadott Sargentini-jelentés elleni kormánypárti határozati javaslat záróvitáját.

Kedden délelőtt szavaz is a Ház erről az előterjesztésről, valamint rábólinthatnak a képviselők két nemzetközi egyezmény kihirdetésére és az Állami Számvevőszék tavalyi tevékenységéről szóló beszámolóra. A szavazások után egyebek mellett a székelyek Magyarországon honos népcsoporttá nyilvánítására irányuló kezdeményezésről, az állatvédelmi törvény – uniós irányelveknek megfelelő – módosításáról és a honvédség létszámát, így a különböző rangú tisztek maximális számát meghatározó jogszabály átírásáról kezdenek vitát a képviselők.

Szerdán az Országgyűlés előbb – emléknapja apropóján – megemlékezik Gárdonyi Géza íróról, majd megkezdi a tavalyi költségvetés végrehajtásáról szóló vitát, az erről szóló számvevőszéki beszámoló górcső alá vételével.

Csütörtökön folytatódik a 2017-es számok ellenőrzése, ám akkor már a Magyar Nemzeti Bank, illetve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tavalyi beszámolójának vitája szerepel a napirenden.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×