eur:
395.09
usd:
370.83
bux:
65054.54
2024. április 19. péntek Emma
Brüsszel, 2018. február 23.Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az Európai Unió nem hivatalos brüsszeli csúcsértekezlete után tartott sajtótájékoztatón 2018. február 23-án. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)
Nyitókép: STEPHANIE LECOCQ

Gyévai Zoltán: Juncker most akar rendezni néhány számlát

Az éles vitáknak köszönhető, hogy a politikusok a szokásos politikai korrektség helyett élesen fogalmazzák meg egymással szembeni véleményüket – mondta Gyévai Zoltán, a BruxInfó munkatársa.

Amikor az Európai Bizottság elnöke tesz egy kijelentést, annak mindig van jelentősége – értékelte Jean-Claude Juncker kijelentését Gyévai Zoltán. A néppárti politikus a francia Le Monde című lapnak adott interjújában úgy vélekedett, Orbán Viktornak nincs többé helye a pártcsaládban. A Bruxinfó munkatársa hozzátette: a bizottsági elnök mandátuma a végéhez közeledik, hivatali idejéből egy év maradt hátra.

„Most akar rendezni néhány számlát”

– fogalmazott.

Bár íratlan szabály, hogy az unió vezető politikusai nem a sajtóban üzengetnek egymásnak, mostanában olyan időket élünk, hogy a politikai korrektséget és a diplomáciai szabályokat félretéve, éles hangnemre fogalmazzák meg a véleményüket. Ez összefügg az utóbbi éveket jellemző feszült vitákkal: a bevándorlás kérdése, a brexit és a keretköltségvetés kérdése ellentéteket szül a felek között.

Jean-Claude Juncker – aki több mint 30 éve van az európai politika fősodrában – sokszor „nem tesz lakatot a szájára”, és megfogalmazza véleményét. A magyar kormánypárt iránt érzett ellenszenve – bár már korábban megjelent nála – most tört ki belőle.

„Nyilvánvalóan megvan az időzítésnek a jelentősége”

– hívta fel a figyelmet Gyévai Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×