INFORÁDIÓ 
2019. november 18. hétfő
Jenő

bruxinfo

2019.11.04. 20:16

Uniós költségvetés: kevesebb lesz a pénz, és kérdéses, mire költhetjük

Az Európai Bizottság költségvetési biztosa ebben az évben nem vár megállapodást az Európai Unió 2021 utáni költségvetési keretéről. A Bruxinfo főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélte, a brexit miatt Magyarország elvileg rosszabbul jár. Gyévai Zoltán szerint, amennyiben elfogadják a jogállamisági kritériumokat, akkor azt legfeljebb évekkel később alkalmazhatják.
2019.10.31. 18:59

Ursula von der Leyen még elgondolkodhat a portfóliócserén

Az Európai Bizottság megválasztott elnökét valószínűleg az európai parlamenti erőviszonyok befolyásolják majd abban, hogy Magyarország megtarthatja-e a bővítési portfóliót – vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában a Bruxinfo főszerkesztője. Gyévai Zoltán éppen ezért nem zárja ki, hogy a végén csere lesz a magyar és a román jelölt között, így Várhelyi Olivér a közlekedési területért felelhet.
2019.10.29. 14:33

A jogászokon is múlhat az új Európai Bizottság sorsa

Romániának továbbra sincs biztosjelöltje, valamint az elhúzódó brexit miatt már Londonnak is elő kell állnia egy aspiránssal a testületbe. A Bruxinfo főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: elvileg november 11. és 13. között kell meghallgatnia az Európai Parlamentnek az új biztosjelölteket, akikről a hónap végén szavaznak. Előfordulhat azonban, hogy csonkán alakul meg az Európai Bizottság.
2019.10.24. 10:31

EU: lenyelni vagy kiköpni az orosz pirulát?

Miközben az uniós vezetőket is már napi szinten lefoglalja a brexit, az EU-nak egy sor más külgazdasági kihívással meg kellene birkóznia. Fóris György, a Bruxinfo elemzője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában beszélt a kínai és orosz kapcsolatokról is.
2019.10.15. 14:00

Nem biztos, hogy lezártnak tekinthető a magyar biztosjelölés

A francia biztosjelölt leszavazása és a román belpolitikai felfordulás miatt akár több hetet is késhet az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság hivatalba lépése. Úgy tűnik, hogy a megválasztott bizottsági elnök még a magyar jelölést sem tartja lezártnak - írja a Bruxinfo.
2019.10.10. 08:13

Elemző: kemény brexit jöhet, mert így nyerhet választást Boris Johnson

A Bruxinfo elemzője szerint mind a brit, mind az uniós oldalon a politikai kármentést tartják a legfontosabbnak a brexittel összefüggésben. Fóris György az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában azt mondta: Boris Johnson miniszterelnök előre hozott parlamenti választásra játszik.
2019.10.10. 06:00

Elviekben már csak a magyar és a román jelöltre vár meghallgatás

A jövő heti pótmeghallgatásokon elvileg már csak a magyar és a román biztosjelölteknek kell beszámolniuk az Európai Parlamentben. A Bruxinfo főszerkesztője szerint a franciák aspiránsának még a héten írásbeli kiegészítéseket kell tennie. Az Ursula von der Leyen vezette testület leendő tagjait múlt hétfőtől keddig hallgatták meg az EP-ben.
2019.10.07. 20:23

Jelentős csúszással jöhet az unió következő költségvetése

Összegeket és számokat is tartalmazni fog az a dokumentum, amit az október 17-18-i EU-csúcs előtt köröztet majd a kormányok között az unió soros finn elnöksége, de a BruxInfo szerint az alku legkorábbi időpontja 2020. február vagy március lehet.
2019.10.03. 18:20

Magyarázata és felelőse is lehet Trócsányi László ügyének

Az Európai Parlament Trócsányi Lászlót megbuktató jogi bizottsága kész helyzet elé állította az Európai Bizottság megválasztott elnökét, akinek új jelöltet kell kérnie a magyar kormányfőtől - vélekedett az InfoRádióban Gyévai Zoltán, a Bruxinfo főszerkesztője. Deutsch Tamás fideszes EP-delegációvezető szerint az egész akció mögött Jávor Benedek, a Párbeszéd politikusa áll.
2019.09.20. 16:04

Jogállamisági ügyek: nem lesz változás egy csapásra

A Bruxinfo elemzője szerint Varga Judit igazságügyi miniszter hétfői meghallgatása után még évekig elhúzódhat a magyarországi jogállamisági kérdésekről szóló vita. Fóris György az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában azt mondta: bár a november elején megalakuló új bizottság elnöke elődjénél nagyobb empátiával van a kelet-európai államok irányába, mégis nehéz lesz változtatni az elmúlt évek gyakorlatán.
2019.09.05. 06:00

Szivárognak a nevek Ursula von der Leyen bizottságából

Alakul az új Európai Bizottság biztosjelöltjeinek névsora, amelyet hivatalosan a jövő hét első felében hoznak nyilvánosságra. A Bruxinfo főszerkesztője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában már többjüket meg is nevezte.
2019.08.01. 21:04

Egyik napról a másikra felszívódott az EU vezetése

A héten szinte teljesen leáll az Európai Unió intézményrendszere, ugyanis az augusztus az év nagy szabadságolási időszaka. A Bruxinfo brüsszeli irodájának igazgatója az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: az Európai Bizottságnál ügyelet van, de a Parlament fizikailag is bezár.
2019.07.25. 06:00

Nagyon bonyolult játék és feszültségek az Európai Unióban

Nem számíthat fajsúlyos portfólióra uniós biztosjelöltként Trócsányi László – mondta az InfoRádiónak a Bruxinfo brüsszeli irodájának igazgatója. Fóris György szerint a jelöltállítási folyamat is csúszhat a nemi kiegyenlítettség miatt.
2019.07.18. 13:27

Ursula von der Leyen jövője egyáltalán nincs megpecsételve

A Bruxinfo brüsszeli irodájának igazgatója szerint semmire nem kötelezi az Európai Bizottság új elnökét az, hogy kik támogatták kedd esti megválasztását az Európai Parlamentben. Fóris György az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: alkalmi szövetségek jönnek létre különböző ügyek mentén.
2019.07.17. 13:30

Viták és csaták várhatnak az új bizottsági elnökre

Egy új európai bizottsági stratégia, majd a 26 vagy 27 tagú testület összeállítása lesznek a következő feladatai Ursula von der Leyennek. A BruxInfo brüsszeli irodájának igazgatója az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: komoly viták lesznek az új bizottsági tagok személye és az általuk vezetett portfóliókat illetően.
2019.06.26. 11:41

Gyévai Zoltán: Manfred Weber gyengült, de még nem bukott el

Még maradt esélye Manfred Webernek, hogy az Európai Bizottság elnöke legyen, de az Európai Néppártnak ezekben a napokban alternatív jelölteken is gondolkodnia kell - mondta Gyévai Zoltán, a BruxInfo uniós szakportál főszerkesztője.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018