INFORÁDIÓ 
2019. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella

bruxinfo

2019.07.18. 13:27

Ursula von der Leyen jövője egyáltalán nincs megpecsételve

A Bruxinfo brüsszeli irodájának igazgatója szerint semmire nem kötelezi az Európai Bizottság új elnökét az, hogy kik támogatták kedd esti megválasztását az Európai Parlamentben. Fóris György az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: alkalmi szövetségek jönnek létre különböző ügyek mentén.
2019.07.17. 13:30

Viták és csaták várhatnak az új bizottsági elnökre

Egy új európai bizottsági stratégia, majd a 26 vagy 27 tagú testület összeállítása lesznek a következő feladatai Ursula von der Leyennek. A BruxInfo brüsszeli irodájának igazgatója az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: komoly viták lesznek az új bizottsági tagok személye és az általuk vezetett portfóliókat illetően.
2019.06.26. 11:41

Gyévai Zoltán: Manfred Weber gyengült, de még nem bukott el

Még maradt esélye Manfred Webernek, hogy az Európai Bizottság elnöke legyen, de az Európai Néppártnak ezekben a napokban alternatív jelölteken is gondolkodnia kell - mondta Gyévai Zoltán, a BruxInfo uniós szakportál főszerkesztője.
2019.06.13. 16:10

Egykönnyen nem lesz új elnöke az Európai Bizottságnak

A Bruxinfo brüsszeli irodájának igazgatója kétségesnek tartja, hogy az uniós állam és kormányfők jövő héten megállapodjanak az Európai Bizottság új elnökének személyéről. Fóris György az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: szeptember–október környékén hallgathatja meg a biztosjelölteket az Európai Parlament.
2019.05.25. 19:52

Nőtt az EP politikai és jogalkotási jelentősége

A Bruxinfo főszerkesztője szerint az elmúlt öt évben megmutatta politikai erejét az Európai Parlament. Gyévai Zoltán azt mondta: a Lisszaboni szerződés 2009-ben szélesítette ki az EP jogköreit.
2019.04.24. 11:47

Gyévai Zoltán: a Fidesz új pártcsaládhoz csatlakozhat

A Bruxinfo főszerkesztője néppárti-baloldali-liberális-zöld koalíciós többségre számít a júliusban megalakuló Európai Parlamentben. Közvetlenül és közvetetten is több uniós poszt elosztását is befolyásolja az európai parlamenti választás kimenetele – jelentette ki Gyévai Zoltán.
2019.03.21. 11:29

Gyévai Zoltán: a Fidesz alkalmasságát vizsgálják

A Bruxinfo főszerkesztője szerint az Európai Néppárt és a Fidesz részéről is felállított testületeknek bizonyító erejű állításokat kell megfogalmazniuk ahhoz, hogy saját maguk vélt igazát bizonyítsák. Gyévai Zoltán az InfoRádiónak azt mondta: jelenleg úgy néz ki, hogy a magyar kormányzópárt felfüggesztése akár a választás után is hatályban maradhat.
2019.01.16. 12:11

Esélyt kaptak az Európai Parlamenttől a fuvarozók

Átmenetileg fellélegezhetnek a kelet-közép-európai fuvarozók, miután az Európai Parlament közlekedési és turisztikai szakbizottsága leszavazta a sofőrök pihenőidejének és a kiküldetésnek a szigorítására vonatkozó javaslatokat - mondta az InfoRádióban Gyévai Zoltán, a Bruxinfo főszerkesztője.
2018.09.19. 17:39

Gyévai Zoltán: 2020-ra állhat fel az új uniós határőrizeti alakulat

A jelenlegi tervezet szerint egyetlen tagállamot sem lehet arra kényszeríteni, hogy együttműködjön a Frontexszel. Ha egy ország mégis az új készenléti alakulat segítségét kéri, akkor a Frontexnek igazodnia kell majd a fogadó állam szabályaihoz, és a fogadó ország adná a parancsnokságot is - mondta az InfoRádióban a Bruxinfo főszerkesztője.
2018.08.13. 10:37

Gyévai Zoltán: nem kell félni az EU-n belüli vitáktól

Megerősödve jöhet ki az Európai Unió a Brexit folyamatából – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a BruxInfo főszerkesztője. Gyévai Zoltán szerint Németországban egy rövidtávú válság kezelése miatt indították be a rakétákat; ezért folytat kétoldalú tárgyalásokat a migrációról a német kancellár.
2018.07.23. 10:08

Fóris György: kettészakadhat az Európai Unió

Több forgatókönyve is lehet az Európai Unió válsága lezárásának, a többi között a helyzet rendezése, de a közösség kettészakadása is bekövetkezhet – hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában a Bruxinfo brüsszeli irodájának igazgatója. Fóris György hozzátette: az EU-nak eddig nem volt egységes menekültpolitikája. 
2018.06.21. 16:50

Felerősödhetnek a törésvonalak az Európai Néppártban

A migrációs válság felszínre hozta az Európai Néppárton belüli ellentéteket. A Bruxinfo elemzője szerint akár a pártcsalád szakadása is bekövetkezhet, de csak a jövő májusi európai parlamenti választások után.
2018.05.31. 11:36

Négymilliárdos "ajándék" miatt csökken az uniós támogatásunk mértéke

A 2020 utáni magyar felzárkóztatási források Bizottság által javasolt 24 százalékos csökkentésében a fő tételt az a 4 milliárd eurós „ajándékcsekk” képezi, amit hazánk az előző többéves keretköltségvetés kitárgyalása során kapott az EU-tól és amiről Brüsszel most nem vett tudomást – tudta meg a BruxInfo uniós forrásból.
2018.05.03. 06:16

Visszatartó erővel bírhat a brüsszeli javaslat

A Bruxinfo főszerkesztője szerint nagyon sok fék kerül abba a rendszerbe, amely alapján meg lehet vonni, vagy felfüggeszteni uniós pénzek kifizetését olyan tagországok számára, amelyek megsértik a jogállami elvárásokat. Gyévai Zoltán az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában beszélt az Európai Bizottság szerdán bemutatott költségvetési javaslatáról.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018