INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

bkk

jegykiadó automata

csalás

Hőpapírra nyomtatott bérletszelvényt vesz ki egy utas a jegykiadó automatából a Keleti pályaudvar metróállomásnál 2014. május 16-án. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bevezette a hőpapírra történő jegy- és bérletnyomtatást.

Vigyázzon: automatás csalók keserítik meg az utasok életét

Infostart

A pénzlehúzás újabb módszerére hívta fel a figyelmet egy utas egy közösségi oldalon.

A nő beszámolója szerint 3450 forintért tanuló bérletet szeretett volna venni a gyermekének a Mechwart téren álló BKK automatából. Bedobta a pénzt, viszont a vásárlási folyamat végén nem jött ki a bérlet a gépből. Gyermeke vette észre, hogy leragasztották a gép bérletkiadó nyílását.

Levették a ragasztót és ekkor egyszerre három bérletet is kiadott a gép. Az ő 3450 forintos bérletüket és még két darab 9500 forintos felnőtt bérletet – írja az esetről beszámoló Budapestkörnyéke.eu. A portálnak az asszony elmondta, hogy jegyzőkönyvet vetetett fel a BKK-val az esetről.

A közlekedési vállalat munkatársától a portál megtudta, hogy nem ismeretlen számukra ez a módszer. A lényege az, hogy azokat

a beragadt bérleteket, amelyeket későbbi érvényességi dátummal vásároltak meg, vissza lehet váltani a BKK-nál.

A csalók leragasztják a gépet, a bent ragadt bérleteket pedig visszaváltják a közlekedési központ jegyirodáiban. A kezelési költségek levonása után például egy 9500 forintos bérletért 9250 forintot kapnak a csalók.

A majdnem pórul járt asszony arra hívta fel a figyelmet, hogy minden automata a bérletről beazonosítható, ha valaki ilyen helyzetbe kerül, érdemes a legközelebbi BKK információs irodába menni és jegyzőkönyvet felvetetni az esetről, a vállalat ugyanis 30 napos kivizsgálási idő után megtéríti a beragadt bérlet árát.

Nyitókép: Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018