eur:
393.16
usd:
366.58
bux:
66841.01
2024. április 25. csütörtök Márk
A Wizzair légitársaság Airbus A320-as típusú utasszállító repülőgépe gyakorlórepülésen a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis légterében Kecskeméten 2017. október 30-án. A tervek szerint a repülőbázis a következő években szeretne megfelelni a katonai és polgári gépeket fogadó repülőtérre vonatkozó előírásoknak.
Nyitókép: Ujvári Sándor (MTI)

Újabb botrány: két utast leszállítottak a Wizz Air-gépről Debrecenben

Egy szervezett csoport két utasától tagadták meg a beszállást, akik már egy hónapja, egy utazási irodán keresztül vették meg a jegyeket. Az ügyvéd szerint a légitársaság jogellenesen járt el, az utasok akár milliós kártérítésre is számíthatnak.

A Balogh házaspár szerda hajnalban indult volna egy 29 fős csoporttal Debrecenből Tel Avivba, szervezett programokkal, idegenvezetővel. Habár az útra egy hónapja befizettek egy utazási irodán keresztül, mégsem indulhattak el – írja az atv.hu.

A becsekkolásnál szóltak a feleségének és egy másik hölgynek, hogy több jegyet adtak el a kelleténél, ezért ők nem szállhatnak fel a repülőre

– mesélte Balogh Ferenc. Hogy ne szakadjanak szét a családok, a férj felajánlotta jegyét a hölgynek, és a feleségével ketten maradtak itthon.

Az utazási iroda vezetője elmondta: a túlfoglalás egy bevett gyakorlat a légitársaságok részéről, szinte minden esetben jellemző egy bizonyos mértékű lemorzsolódás. Ugyanakkor hozzátette: szabályos foglalással rendelkeztek.

„Két utasunktól megtagadták a beszállást. A WizzAir teljesen jogtalanul és szabályellenesen kiemelt két főt a csoportból. Ilyenre nem is hallottunk még precedenst, hogy egy csoportfoglalást megbontsanak” – fogalmazott Darai-Nagy Judith, a Smart Travel ügyvezető igazgatója.

Szabály szerint, ha a túlfoglalás miatt nem fér fel valaki,

először önkénteseket kell keresni, akik hajlandók lemondani vagy elhalasztani az utat

valamilyen kompenzáció vagy kedvezmény fejében. Ha nem jelentkezik senki, akkor van joga légitársaságnak megtagadni egy utas fuvarozását, de ekkor köteles kártérítést fizetni, állni a felmerülő költségeket és adott esetben szállásról gondoskodni.

Az itthon hagyott házaspár ügyvédet fogadott, milliós kártérítést szeretnének a légitársaságtól. Az érintett család ugyanis nem csak a repülésről maradt le, hanem a szervezett programokról is – mondja Salamon András, az utazási iroda által felkért ügyvéd. Szerinte ráadásul a reptéren az utasok személyiségi jogai is sérültek.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×