eur:
393.65
usd:
369.33
bux:
65787.69
2024. április 23. kedd Béla
Trócsányi László igazságügyi miniszter (középen, háttal) expozét tart az alaptörvény hetedik módosításáról szóló javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 5-én.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Pályaelhagyó rendőrökről is kérdezik a kormányt

Szó lesz a munkaerőhiányról, a kórházi várólistákról, az M0-ás felújítása miatti káoszról, az önkormányzatok költségvetéséről, az egészségügyi ellátásról, a rendőrök pályaelhagyásáról és a gyermekszegénységről is.

Az Országgyűlés plenáris ülése délelőtt 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik és kérdésekkel, illetve azonnali kérdésekkel folytatódik. Viták és szavazások ma nem lesznek.

A kérdések sorában a Jobbik egyebek mellett a munkaerőhiánnyal, az alacsony bérekkel, a diákhiteles édesapák hátrányos helyzetével és a kórházi várólisták hosszával szembesíti a kormányt.

A szocialisták az önkormányzatok költségvetéséről, az M0-ás felújítása miatt kialakult közlekedési káoszról és a közigazgatási bürokráciacsökkentésről is kérdezik a minisztereket.

A Demokratikus Koalíció az egészségügyi ellátás biztonságáról, az otthonápolásról és a tűzifa juttatásról szóló állításait foglalja kérdőjeles mondatokba.

AZ LMP a rendőrök pályaelhagyásáról, a Nagy-Britanniában dolgozó magyarok érdekvédelméről és a műanyag hulladék visszaszorításáról érdeklődik.

A Párbeszéd a gyermekszegénység és a vasútfejlesztés témáját veszi elő, két fideszes pedig arra ad lehetőséget a kormánynak, hogy újra elmondhassa álláspontját az autóipar és a határvédelem fontosságáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Hogyan lehet támogatni a munkavállalókat az AI segítségével? Lehet munkavállalói élményt nyújtani és produktivitást növelni a cégeknek a mesterséges intelligencia által? Lehet-e gördülékenyen végigvinni a folyamatot, meggyőzni a munkavállalót arról, hogy az ő munkáját segíti, és nem elveszik az új rendszerek? Ezekről a kérdésekről szólt a Portfolio AI in Business konferenciájának II/A szekciójának panelbeszélgetése, Lassú Lillával (Supercharge, Chief People Officer), Pereczes Jánossal (Magyar Bankholding, ügyvezető igazgató), és Szajbély Benedekkel, a Griffsoft vezérigazgatójával. A beszélgetést Molnár Noémi, BeHive Consulting Chief Behavioural Scientist-je moderálta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×