eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65488.85
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az 1904-ben Fellner Sándor tervei alaján épült, azóta többször átépített palota az I. kerület, Szentháromság téren. Itt működik a Magyarság háza és a Nemzetpolitikai Kutatóintézet is. Balra a Szentháromság oszlop. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Régi helyére költözik a Pénzügyminisztérium

Szeptember második felében megkezdik a Magyar Királyi Pénzügyminisztérium egykori palotájának rekonstrukcióját a budai Várban.

A Szentháromság téren álló épületet az eredeti, 1903-as tervek alapján rehabilitálják - írja a Magyar Idők. Borbély Pál, az ingatlan helyreállítását és műszaki korszerűsítését végző PM-TÉR6 Nonprofit Kft. vezérigazgatója a lapnak elmondta,

az előkészítő munkák már régóta folynak, így nincs akadálya annak, hogy szeptember második felében felvonuljon a kivitelező.

Az első teendők között szerepel a pinceszint szigetelése és az épület tartószerkezetét nem érintő bontások végrehajtása - utóbbiakat restaurátorok felügyelik majd.

"Innentől kezdve párhuzamosan folynak a tervezési és a kivitelezési munkák, feszes ütemezés szerint" - mondta a vezérigazgató, aki arra is kitért, hogy a korábbi, túlárazás miatt eredménytelen közbeszerzési eljárás után saját állományba vett tervezők alkalmazása mellett döntöttek, így a régészeti, bontási-feltárási munkákkal egy időben, az ezek során szerzett információk, adatok felhasználásával tervezhetnek, mégpedig rugalmasan, jó minőségben, rövid határidővel és költségtakarékosan.

A cégnél most úgy számolnak, hogy az év végéig bemutathatják a látványterveket, és mindenki megismerheti, milyen lesz a pénzügyi tárca régi-új épülete.

Borbély Pál hangsúlyozta, hogy bár az épület egy részét és a tér felőli homlokzatot néhány éve felújították, a nagyobb terület tényleges műszaki állapota leromlott. Az épülettömb nagyjából háromnegyedéhez ötven éve lényegében nem nyúltak hozzá, így az állagmegóvás és a biztonságos használat érdekében akkor is jelentős és azonnali korszerűsítésre szorulna, ha a kormány nem döntött volna úgy, hogy az eredeti tervek alapján rehabilitálják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×