eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Tűzoltó az egykori Hűvösvölgyi Vigadónál, amely kiégett 2018. szeptember 18-ára virradó éjjel. Az tetőszerkezete részlegesen beomlott.
Nyitókép: MTI / Mihádák Zoltán

Videót közölt az éjjeli budapesti tűzről a katasztrófavédelem

Egy körülbelül ezerötszáz négyzetméter alapterületű, használaton kívüli épületben keletkezett tűz, majd égett teljes terjedelmében hétfőn éjszaka Budapest II. kerületében, a Hűvösvölgyi úton.

A tűzhöz nagy erőkkel vonultak a budapesti hivatásos- és önkéntes tűzoltók, összesen tizenkét gépjárművel érkeztek ki a helyszínre. A lángokat több oldalról kezdték támadni a műveleti szolgálat irányításával, tíz vízsugarat kellett bevetni - olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

Az oltás közben a tetőszerkezet részlegesen beomlott és az épület életveszélyessé vált, ezért a tűzoltók csak kívülről tudták oltani a lángokat, a magasból egy létrás tűzoltó gépjárműre szerelt vízágyú is működött.

Az oltással párhuzamosan az egységek két közeli épületet is védtek a lángoktól, az egyik épület óvodaként működik - mindkettő esetében sikerült megakadályozni, hogy a lángok átterjedjenek. Az épületekben senki nem tartózkodott, az eset során így senki nem sérült meg. A hivatásos tűzoltók munkáját a rózsadombi önkéntesek támogatták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×