eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

A klímaváltozás komoly károkat okoz a mezőgazdaságban - lapszemle

A Magyar Idők szerint polgári terminált is nyitnak a kecskeméti repülőtéren. A Népszava szerint kihagyja a Fideszt az Európai Néppárt az EP-kampányból

A Népszava cikke szerint az Európai Néppárt frakciója a májusi európai parlamenti választásokra készülve mellőzi a Fideszt a közös kampánystratégiában. Korábbi elképzelések szerint ez a migrációra épült volna, viszont helyette a „Mit adott az Néppárt az Európai Unió polgárainak?” jellegű pozitív üzenetekre épül majd a kampány.

Polgári célokra is hasznosítanák a Gripenek állomásoztatására használt katonai repülőteret – írja a Magyar Idők. A lap idézi a honvédelmi tárca állásfoglalását, amiből kiderül: jelenleg is folyik a kecskeméti repülőtér kettős hasznosításának előkészítése, ami elsősorban a régióban működő Mercedes-gyár beszállítóinak igénye miatt merült fel.

A Világgazdaság azt írja, hogy továbbra is dinamikusan nő a bankkártyás vásárlások értéke és száma Magyarországon. Ez nagy részben az érintős technológia gyors terjedésének köszönhető.

A Portfolio idézi a Market Watch amerikai szaklap cikkét, amiben négy olyan közgazdász kérdeztek meg a jelenlegi gazdasági helyzetről, akik korábban megjósolták a 2008-as válságot. A szakértők az ingatlanpiaci részvények emelkedésére és az európai országok államadósságával kapcsolatos problémákra figyelmeztetnek.

A Magyar Idők Jakab Istvánnal, az Országgyűlés alelnökével, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnökével közölt interjút. Hangsúlyozta: ki kell alakítani Magyarország korszerű vízgazdálkodási és vízhasznosítási rendszerét, ugyanis nincs idő a késlekedésre, a klímaváltozás már ma is komoly károk okozója a mezőgazdaságban.

A Világgazdaság szerint az elfogadott jogszabályokkal kapcsolatos gyakorlati tapasztalatok és a digitális kihívásokra adandó válaszok mellett az adóadminisztráció csökkentésének lehetőségeiről egyeztet pénteken a Pénzügyminisztérium a szakma legfontosabb képviselőivel. A cikk ízt írja: első alkalommal rendezi meg a Pénzügyminisztérium az Adótanácskozást, amelyen a tárca szakemberei és az adószakma képviselői vitathatják meg az idén már hatályba lépett, illetve jövőre hatályba lépő, már ismert jogszabályokat.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×