INFORÁDIÓ
2023. február 2. csütörtök
Aida, Karolina

orbán viktor

deutsche telekom

5g

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) fogadja Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom vezérigazgatóját (b2) a Parlamentben 2018. szeptember 17-én.

Orbán Viktornál jártak a Deutsche Telekom vezetői

Infostart / MTI

A digitális gazdaság megerősítéséről tárgyaltak és arról, hogyan válhatna Magyarország az 5G fejlesztések egyik régiós központjává.

Orbán Viktor miniszterelnök az Országházban fogadta Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom (DT) vezérigazgatóját, Srini Gopalant, a cég Európáért felelős vezérigazgató-helyettesét és Rékasi Tibort, a Magyar Telekom vezérigazgatóját, akikkel az elkövetkező időszak kilátásait és kihívásait tekintették át - áll a tárgyalásról kiadott szűkszavú közleményben.

Timotheus Höttges elmondta, hogy a Magyar Telekom a jövőben is jelentős szerepet vállal a korszerű mobil és vezetékes digitális infrastruktúra kiépítésében Magyarországon. A Deutsche Telekom részt vesz az 5G kommunikációs szabvány kialakításában, és hazai leányvállalata az 5G Koalíció tagjaként mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarország az 5G fejlesztések egyik régiós központjává válhasson. Srini Gopalan hangsúlyozta, hogy

a Magyar Telekom stratégiai szerepet tölt be a DT-csoportban, amely elkötelezett Magyarország és a további fejlesztések iránt.

A felek egyetértettek abban, hogy a digitális gazdaság megerősítése Magyarország, sőt Európa versenyképessége szempontjából is kulcsfontosságú, és a szabályozási környezet, a befektetésösztönzés, valamint a frekvenciagazdálkodás nagyban előre tudja mozdítani a digitalizációt.

Arról is tárgysaltak, hogy a Digitális Jólét Programban meghatározott célokra és az eddig elért eredményekre építve Magyarországnak minden esélye megvan arra, hogy a digitális kor sikeres szereplője legyen - áll Havasi Bertalan tájékoztatásában.

Nyitókép: MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018