eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Kiderült, mennyit kell fizetni az utakon

Továbbra sem drágul az úthasználati díj – értesült az InfoRádió az innovációs tárcától.

A Magyar Közlöny múlt pénteken megjelent 183. száma szerint a kormány módosította az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról szóló 2013-ban hatályba lépő rendeletet.

Az InfoRádió az Innovációs és Technológiai Minisztérium írásos válaszából úgy értesült, hogy a megjelent jogszabály a tehergépjárművek számára díjköteles útszakaszok rendszeres felülvizsgálata alapján szükségessé vált kisebb módosításokat tartalmazza.

A közlés kitér rá, hogy

a teherautók úthasználata után fizetendő díjak mértéke változatlan marad.

A tárca kommunikációs osztályának közlése szerint a megtett úttal arányos rendszerben a fizetős szakaszok köre alapvetően a legutóbbi rendeletmódosítás óta átadott új hálózati elemekkel bővült.

A módosítás egy új melléklettel váltotta fel a korábbi függeléket, melyben a díjköteles utak jelzése, szakaszai és ezek díja látható, a korábbi melléklet közel 2400 pontban rögzítette a különböző fizetős szakaszok paramétereit, míg a pénteken megjelent változtatás alapján a frissített dokumentum már 2460-nál is több pontot tartalmaz.

A minisztérium írásos közleménye rögzíti: a rendelkezések a személygépkocsikat semmilyen formában nem érinti, hiszen ez a díjfizetési kötelezettség csak a 3,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárművekre vonatkozik.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×