INFORÁDIÓ 
2019. december 6. péntek
Miklós

lapszemle

tankönyv

iskolakezdés

rockopera

Vásárlók a tanszerek között válogatnak a szeptemberi iskolakezdéshez egy budaörsi bevásárlóközpontban 2015. augusztus 25-én.

Iskolakezdési csúcs az áruházakban - lapszemle

Infostart

Lassulnak a bolti beruházások, dübörög az egyiptomi turizmus, rockopera készül a zentai csatából - erről írnak a reggeli lapok.

A Népszava arról ír, hogy a negyven ország ötvennyolc tudományos akadémiáját tömörítő szervezet, az All European Academies fennállása óta először politikai tartalmú nyílt levélben tiltakozik, mert szerintük az Orbán-kormány kikezdi a magyar tudományos élet autonómiáját.

A Magyar Idők azt írja, hogy rockopera készül a zentai csatáról. Az előadás az 1697-én lezajlott, Savoyai Jenő által vezetett egyesült keresztény seregek török felett aratott győzelme előtt tiszteleg.

Szintén a Magyar Idők ír arról, hogy megkezdődött az áruházakban az iskolakezdési csúcsszezon. A felmérések szerint nőtt az igény a minőségi termékekre, a családok idén több pénzt költenek a szükséges eszközökre.

A Népszava cikke szerint lassulnak a bolti beruházások. A lapnak nyilatkozott a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója, aki szerint meglepte a magyar üzletláncokat, hogy a tervezettnél korábban életbe lépett az a szabály, amelynek értelmében 400 négyzetméternél nagyobb bruttó alapterületű kereskedelmi ingatlanoknál nem csupán az építés vagy az átalakítás, hanem minden nem építésengedély-köteles változtatáshoz szakhatósági jóváhagyás szükséges.

A Világgazdaság arról ír, hogy rohamosan fejlődik az egyiptomi turizmus. A cikk szerint nemcsak óriási szállodák, hanem merész fejlesztési tervek is napvilágot látnak.

Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018