eur:
388.72
usd:
361.75
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály
Tűzijáték a Duna felett Budapesten a nemzeti ünnepen, 2018. augusztus 20-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Lakatos Péter

Rendőrségi ügy lett a zánkai tűzijátékból

Két embert megsebesítettek a nézők közé csapódó rakéták.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, ismeretlen tettes ellen indított eljárást a Balatonfüredi Rendőrkapitányság a zánkai augusztus 20-ai tűzijáték ügyében.

Az augusztus 20-ai tűzijáték második-harmadik percében - Filep Miklós zánkai polgármester szerint "nyilvánvalóan a vállalkozó hibájából" - 4-5 petárda a kilövőállástól vízszintesen a vízparton állók és a Balaton felé indult el. Az ott nézelődő 30-50 ember elmenekült, a strandgondnok pedig elsősegélyt nyújtott azoknak, akik azt igényelték. A polgármester úgy tudja, hogy

ketten szenvedtek nyolc napon belül gyógyuló égési sérüléseket, őket a mentők a helyszínen ellátták.

A tűzijátékot pályázaton kiválasztott vállalkozó bonyolította le, az önkormányzat a hatályos jogszabályok szerinti bejelentési kötelezettségnek eleget téve előzetesen kijelölte a tűzijáték idejére a rendőrség és a katasztrófavédelem által ellenőrzött és jóváhagyott védelmi zónát.

A polgármester szerint a sajtóhírekkel ellentétben a nézők nagy része - több ezer ember - az eseményeket nem észlelte, nem volt sem pánik, sem tömeges menekülés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×