eur:
392.67
usd:
366.14
bux:
66803.26
2024. április 26. péntek Ervin

A jövő évi verseny után kezdődhetnek meg a beruházások a Hungaroringen - a nap hírei

Életbe lépett a vörös kód a rendkívüli hőség miatt. A fővárosi cégek mindent megtesznek, hogy enyhítsék a lakosság hőségérzetét - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A hőségriadó idején a fővárosi cégek mindent megtesznek, hogy enyhítsék a lakosság hőségérzetét a főpolgármester utasítására - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. Vasárnap déltől országosan életbe lépett a vörös kód. Ezekben a napokban tájékoztatni kell az embereket arról, hogy hol található nyitva lévő klimatizált helyiség, emellett hol lehet ingyenesen vízhez jutni. Hétfőre Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Tolna megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ingyen ásványvizet biztosít utasainak a hőségriasztás ideje alatt a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon a MÁV-START. Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvart érinti az intézkedés. Az ásványvizet a vasúttársaság 10 és 17 óra között osztja a következő napokban, amíg az időjárás ezt szükségessé teszi.

A jövő évi versenyhétvége után kezdődhetnek meg a stratégiai fejlesztési programban szereplő beruházások a Hungaroring területén - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter elmondta: jövő év tavaszáig el kell végezni a jogalkotási munkákat és a szükséges források elkülönítését.

Határozatlan idejű sztrájkba léptek a taxisok több spanyol városban. A fuvarozók követelik az Uber és a hasonló módon működő alternatív, közösségi személyszállítási szolgáltatások szigorítását.

Kaliforniában öten meghaltak a tomboló tüzekben. Tizenhét embert eltűntnek nyilvánítottak. A lángok 33 ezer hektárnyi területen pusztítanak. Csaknem 40 ezer embernek kell elhagynia otthonát a tűzveszély miatt.

Bejelentette győzelmét a vasárnapi parlamenti választáson a Kambodzsát 33 éve kormányzó Hun Sen miniszterelnök Néppártja. A fő ellenzéki erőt tavaly bírósági úton feloszlatta kabinet, a választás előtt pedig 17 független honlapot zárt be.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×