eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Varga Mihály pénzügyminiszter, a II. és III. kerület országgyűlési képviselője beszél (k) az Egészséges Budapest Programban 5,1 milliárd forintos kormánytámogatással megújuló, III. kerületi Csobánka téri Szent Margit Rendelőintézet előtt tartott sajtótájékoztatón 2018. július 16-án. Mellette Nagy Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára és Bús Balázs (Fidesz-KDNP), Óbuda-Békásmegyer polgármestere (b-j).
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ötmilliárdos egészségügyi fejlesztés Óbudán

Az Egészséges Budapest Program keretében megújulnak a III. kerületi Szent Margit Rendelőintézet telephelyei és korszerűsítik a műszerparkot is

Kívül-belül megújítják a Vörösvári úti és a Csobánka téri szakrendelőt, a tüdőgondozót pedig áttelepítik a Csobánka térre - mondta az InfoRádiónak Bús Balázs óbudai polgármester.

Az 5,1 milliárdos projekt

szeptember elsejétől 2024 március végéig tart, a beruházáshoz 480 millió forintot az önkormányzat a saját forrásból biztosít.

Bús Balázs megjegyezte, hogy a Csobánka téri szakrendelőt kívülről már az önrészből felújították. Várat még magára a belső korszerűsítés, amit jövőre terveznek csakúgy, mint a Vörösvári úti szakrendelő teljes felújítását.

A polgármester megerősítette, hogy a munkálatok alatt is igyekeznek folyamatos egészségügyi ellátást biztosítani.

"Ezzel egyidőben nagyjából 700 millió forint összértékben orvosi és konyhatechnológiai eszközöket vásárolnak, és közel 300 millió forintból felújítják az informatikai eszközöket. Ezen kívül diagnosztikus és terápiás beavatkozásokkal kapcsolatos eszközök (fül-orr-gégészet, szemészet, radiológia, gasztroenterológia, és az egynapos műtőhöz kapcsolódó eszközök) újulnak meg" - magyarázta a polgármester.

Bús Balázs jelezte, hogy tavaly csaknem 440 ezer orvos-beteg találkozó jött létre a szakrendelőben, de az ellátottak közül csupán 359 ezren voltak óbudaiak:

több mint 22 ezren más budapesti kerületből, míg 38 ezernél is többen az agglomerációból - például Ürömről, Budakalászról érkeztek

- így az agglomerációban élőknek is fontos lehet a szakrendelő megújulása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×