INFORÁDIÓ 
2019. február 24. vasárnap
Mátyás

kórházi fertőzés

budapest

felújítás

lakás

üzemanyag

könyv

Átfogó megoldás születhet a kórházi fertőzések visszaszorítására – lapszemle

Infostart

Átfogó megoldást nyújthat a kórházi fertőzések visszaszorítására egy miniszteri rendelettervezet – írja a Magyar Idők. A Népszava a budapesti felújításokról közölt cikket. Egymillió lakás felújítása maradt el a válság óta eltelt tíz évben – közli a Világgazdaság. A Portfolio szerint több mint három és fél éves csúcs közelében vannak a hazai üzemanyagárak. A Pénzcentrum azt írja, kevesebb könyv jelent meg tavaly, mint 2017-ben.

A Magyar Idők arról ír, hogy átfogó megoldást nyújthat a kórházi fertőzések visszaszorítására a napokban kiadott és az ősszel érvénybe lépő miniszteri rendelettervezet. A dokumentum előírja, hogy minden ellátási és látogatói ponton elérhető legyen kézfertőtlenítő. A lap idézi Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkárt, aki szerint az intézkedéscsomagban egy tanácsadótestület felállítása is szerepel.

A Népszava annak járt utána, hogy miért végeznek egyszerre több frekventált budapesti útvonalon felújítási munkákat. A lap azt írja: már a főpolgármester is megelégelte, hogy szinte állandóan dugók vannak a belvárosban. Felújítást végeznek többek között a 4-6-os vonalán, az 1-es villamos pályáján, valamint a 3-as metró vonalán is.

Világgazdaság azt írja, hogy egymillió lakás felújítása maradt el a válság óta eltelt tíz évben. A lap idézi Koji Lászlót, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökét, aki szerint egyedül tavaly közelítette meg a szakma által kívánatosnak tartott 200 ezres számot.

A Portfolio szerint továbbra is több mint három és fél éves csúcs közelében tartózkodnak a magyarországi üzemanyagárak. A cikk szerint viszont a 400 forint körüli literenkénti árért azonban az autósoknak a számok alapján jóval kevésbé fájdalmas a zsebükbe nyúlniuk, mint akár a tíz évvel ezelőtti, 100 forinttal alacsonyabb tarifáért.

A Pénzcentrum szerint kevesebb könyv jelent meg tavaly, mint az azt megelőző évben. A lap idézi a Központi Statisztikai Hivatal Magyarország, 2017. című kiadványát, amiben az olvasható, hogy 2017-ben 11 857 könyv jelent meg Magyarországon, amely 3,5 százalékkal kevesebb, mint 2016-ban.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018