INFORÁDIÓ
2021. április 15. csütörtök
Anasztázia, Tas

plenáris ülés

országgyűlés

napirend

Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára (j) expozéját tartja az atomenergiáról szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 26-án.

Az életvitelszerű közterületi tartózkodás tiltásáról is tárgyal az Országgyűlés

Plenáris ülés ugyan nem lesz a héten az Országgyűlésben, ám több bizottság is tart ülést.

Ma elsőként a Fenntartható fejlődés bizottsága ülésezik, a testület meghallgatja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert az ENSZ-által elfogadott fenntartható fejlődési célok magyarországi megvalósításának helyzetéről, majd a Népjóléti bizottság tárgyalja meg az életvitelszerű közterületi tartózkodás alaptörvényi tilalma nyomán írt szabálysértési törvény-módosítást.

Holnap a Gazdasági bizottság azt a módosítást veszi górcső alá, amely megadná a kormánynak a lehetőséget, hogy tulajdonosi joggyakorlót jelöljön ki a mezőhegyesi ménesbirtokhoz, míg a Kulturális bizottság a közszolgálati egyetem fenntartói jogának módosításáról, valamint a sporttörvény átírásáról tárgyal, amellyel a mérkőzések közvetítési joga október 1-jétől visszaszállna a sportszervezetekre. Az Igazságügyi bizottság eközben több törvényjavaslat részletes vitája mellett meghallgatja Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnökének beszámolóját 2017. első félévéről.

Szerdán a Költségvetési bizottság – napirendi javaslata értelmében – meghallgatja a pénzügyminisztert annak okairól, hogy a forint árfolyama nemrég történelmi mélypontra csökkent, illetve arról, hogy mit tervez a fizetőeszköz erősítésének érdekében. Korábban a testület a jegybank-elnököt is meghallgatta volna minderről, ám Matolcsy György nem ment el az ülésre.

A Nemzeti összetartozás bizottsága még szerdán megvitatja a Bethlen Gábor Alapról szóló törvény-módosítást, csütörtökön délután pedig ismét összeül a Költségvetési bizottság és tervei értelmében a pénzügyminiszter részvételével folytatja a jövő évi büdzsé részletes vitáját.

A 2019-es költségvetést egyébként várhatóan jövő héten, július 20-án fogadhatja el az Országgyűlés.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Kapcsolódó hang

Ogy
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018