eur:
392.17
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára (j) expozéját tartja az atomenergiáról szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 26-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Az életvitelszerű közterületi tartózkodás tiltásáról is tárgyal az Országgyűlés

Plenáris ülés ugyan nem lesz a héten az Országgyűlésben, ám több bizottság is tart ülést.

Ma elsőként a Fenntartható fejlődés bizottsága ülésezik, a testület meghallgatja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert az ENSZ-által elfogadott fenntartható fejlődési célok magyarországi megvalósításának helyzetéről, majd a Népjóléti bizottság tárgyalja meg az életvitelszerű közterületi tartózkodás alaptörvényi tilalma nyomán írt szabálysértési törvény-módosítást.

Holnap a Gazdasági bizottság azt a módosítást veszi górcső alá, amely megadná a kormánynak a lehetőséget, hogy tulajdonosi joggyakorlót jelöljön ki a mezőhegyesi ménesbirtokhoz, míg a Kulturális bizottság a közszolgálati egyetem fenntartói jogának módosításáról, valamint a sporttörvény átírásáról tárgyal, amellyel a mérkőzések közvetítési joga október 1-jétől visszaszállna a sportszervezetekre. Az Igazságügyi bizottság eközben több törvényjavaslat részletes vitája mellett meghallgatja Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnökének beszámolóját 2017. első félévéről.

Szerdán a Költségvetési bizottság – napirendi javaslata értelmében – meghallgatja a pénzügyminisztert annak okairól, hogy a forint árfolyama nemrég történelmi mélypontra csökkent, illetve arról, hogy mit tervez a fizetőeszköz erősítésének érdekében. Korábban a testület a jegybank-elnököt is meghallgatta volna minderről, ám Matolcsy György nem ment el az ülésre.

A Nemzeti összetartozás bizottsága még szerdán megvitatja a Bethlen Gábor Alapról szóló törvény-módosítást, csütörtökön délután pedig ismét összeül a Költségvetési bizottság és tervei értelmében a pénzügyminiszter részvételével folytatja a jövő évi büdzsé részletes vitáját.

A 2019-es költségvetést egyébként várhatóan jövő héten, július 20-án fogadhatja el az Országgyűlés.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×