INFORÁDIÓ 
2020. október 27. kedd
Szabina

mszp

ujhelyi istván

máv

ingyenes utazás

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője a Mi lesz veled, Európa? címmel a Liberális Magyarországért Alapítvány (Alma) által rendezett tanácskozáson Budapesten, a City Centerben 2016. február 26-án.

Ingyenes utazást adna a fiataloknak az MSZP

Egy európai uniós program mintájára ingyenes utazási lehetőséget biztosítana a magyar fiataloknak az MSZP.

Az Európai Unión belül a diákoknak ingyenes utazást biztosít a Szabad Európa Kártya – mondta Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője, a program védnöke. „Négy éve dolgozunk a programon, és az idén 15 ezer európai fiatal kaphat arra lehetőséget, hogy ingyen beutazza a mi Európánkat” – emelte ki. A politikus büszke arra, hogy Magyarországon is rengetegen pályáztak, a hazánknak járó kvótához képest tízszeres a túljelenkezés.

Tóth Bertalan MSZP-elnök bejelentette, hogy országgyűlési határozatot fog kezdeményezni, amely előírná a kormánynak, hogy biztosítson lehetőséget a magyar fiataloknak az országhatáron belüli utazásra. A 18 évesek a nyári, őszi és téli szünetben ingyen használhatnák a MÁV járatait, így megismerhetik az országot – mondta Ujhelyi István. „Hogyha sikeresen fut egy hasonló európai program, akkor miért ne valósíthatnánk meg egy hasonló magyar programot” – tette fel a költői kérdést az EP-képviselő.

Bihal Dávid, az MSZP ifjúsági ügyvivője konzultációt folytat majd az ifjúsági szervezetekkel. Az egyeztetésen megfogalmazott javaslatokat beépítve lép a szocialisták frakciója az országgyűlés elé – árulta el Ujhelyi István.

„Azt szeretnék, hogyha a magyar fiatalok Európát is és Magyarországot is saját magukénak tekintenék, megismernék, és örömmel vennének részt hasonló kezdeményezéseken”

– fogalmazott az EP-képviselő.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Kapcsolódó hang

Ujhelyi István
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018