eur:
393
usd:
366.79
bux:
66639.49
2024. április 25. csütörtök Márk
A pécsi álletkert új, Nikoláj nevű hatéves barna medvéje (Ursus arctos) 2016. október 20-án.
Nyitókép: Sóki Tamás

Makón jár a fürdőző medve - videó!

A korábban cseresznyéző, majd a Holt-Tiszában is megmártózó medve a legfrissebb hírek szerint most épp Makón bukkant fel.

A makohirado.hu legfrissebb hírei szerint a medve átugrott az M43-as autópálya kerítésén és átrohant a mellékúton, majd bement a kukoricásba és eltűnt. Egy autós videózta le.

A Délmagyar beszámolója szerint a Kövegy és Apátfalva között fekvő Langó-kápolnánál bukkant fel a medve, amit nem sokkal előtte még Orosházánál és Tótkomlósnál is látni véltek. Az InfoRádió megpróbált utánajárni, hogy hol tartózkodik jelenleg a medve, de a sok bejelentett medveészlelés miatt megerősített tartózkodási helye nincs az állatnak - mondta Rónai Kálmánné a Bükki Nemzeti Park igazgatója.

Egy medve megjelenése igazolt, amely az Alsó-Holt-Tiszában bukkant fel - jelezte Rónai Kálmánné. Hozzátette, hogy a természetvédelmi őrszolgálat és a rendőrség több bejelentést is kap, de

amíg nem bizonyosodnak meg arról, hogy ez valós bejelentés, addig nem tudják megmondani, hogy pontosan hol jár a medve.

Rónai Kálmánné hozzátette, az eddigi találkozások alapján kiegyensúlyozott, egészséges állat kóborol az Alföldön.

"Egy kiegyensúlyozott természetű, egészséges és kifejlett felnőtt állatról van szó, aki

eddig semmiféle agressziót nem mutatott, így nincs indok arra, hogy közbeavatkozzunk"

- mondta.

Az idei nyár váratlan jelenségét, hogy egyre több medve indul útnak az Alföldön, korábban már matematikai modellek is előrejelezték - mondta az InfoRádiónak Patkó László, a WWF Magyarország nagyragadozó projektfelelőse.

Patkó László szerint arra nincs lehetőség, hogy az Alföldön egy masszívabb állomány alakuljon ki.

"A Szent István Egyetem és az Eurac Research korábban csinált egy matematikai modellt, amely megmutatta, hogy milyen energetikailag olcsó útvonalak vannak a nagyragadozók, populációk összekötésére, és az Alföldön is átmegy két ilyen útvonal. A Tiszának az ártere egy zöld folyosóként funkcionálhat a nagyragadozók számára. Lehet, hogy

az állatok nem megtelepedni szeretnének az Alföldön, hanem párt keresnek ezeken a zöldfolyosókon "

- mondta a projektfelelős.

Patkó László leszögezte, hogy ezek az állatok gyorsan haladnak és zöldfolyosókon, nem egy-egy településen kívánnak berendezkedni, alkalmazkodva az ember közelségéhez kukákat fosztogatni és az állatállományokat tizedelni. Valószínűleg csak átutazóban vannak az Alföldön a medvék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×