eur:
392.59
usd:
365.78
bux:
66850.85
2024. április 26. péntek Ervin

Kivontak a forgalomból két palackozott üdítőt

Vegyszerre emlékeztető szagra panaszkodtak a vevők, ezért lépett az élelmiszer-biztonsági hivatal.

Kivonta a forgalomból a 1,5 literes Jana eper és guava ízű üdítőitalt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, miután megvizsgálta a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott üdítőket, és a laboratóriumi eredmények megerősítették a vegyszerszagra panaszkodó vásárlói jelzéseket.

A fogyasztói bejelentések szerint

a termékek egy része a vegyszerre emlékeztető, idegen szag mellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmazott, a problémát a laboratóriumi vizsgálatok alátámasztották.

A hatóság azonnal értesítette a magyarországi forgalmazót, a vállalkozás ezután saját hatáskörben kivonta a forgalomból a 2019. február 22-i, 23-i és 24-i minőség-megőrzési idejű tételeket. A hatósági eljárás még tart.

A Nébih felhívja a vásárlók figyelmét, hogy ne fogyasszák el az üdítőt, ha a palackban fehér, lebegő szennyeződést tapasztalnak, illetve vegyszeres szagot éreznek.

A Nébih közleményében azt kéri, hogy ha a fogyasztók egy élelmiszernél gondot tapasztalnak, a szükséges adatok megadásával a jövőben is értesítsék a hivatalt az ingyenesen hívható ZöldSzámon (06/80/244-263) vagy a Nébih Navigátor mobilalkalmazás segítségével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×