eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) cégtáblája az V. kerületi Apáczai Csere János utca 10. szám alatt. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Róka László

Felfüggesztetné a Jobbik költségvetési támogatását a számvevőszék

A szervezet szerint továbbra sem megfelelő az ellenzéki párt intézkedési terve.

A számvevőszék közleménye szerint az az intézkedési terv, amit a párt küldött az ÁSZ-nak nem biztosítja a törvényi előírások betartását, így nem alkalmas a korábbi ellenőrzés során feltárt szabálytalanságok megszüntetésére.

Az Állami Számvevőszék kétévente ellenőrzi a költségvetési támogatásban részesülő pártok gazdálkodását. A szervezet január 8-án hozta nyilvánosságra a Jobbik ellenőrzéséről szóló jelentést, amely szerint a párt a 2015-2016-ban nem biztosította a számvevőszéki ellenőrzés program szerinti lefolytatását, így nem igazolta, hogy átláthatóan és elszámoltathatóan gazdálkodott a közpénzekkel.

Emellett a számvevőszék szerint a Jobbik 2017 első félévében a jogszabályt megsértve, tiltott vagyoni hozzájárulást fogadott el a működéséhez.

A Jobbik határidőre elküldte az első, majd miután az nem volt megfelelő, a második intézkedési tervét a szabálytalanságok megszüntetéséről, ám a számvevőszék ezt a második intézkedési csomagot sem találta megfelelőnek.

A számvevőszék emiatt kezdeményezte az ellenzéki párt költségvetési támogatásának felfüggesztését.

A közlemény szerint, amennyiben a Jobbik eleget tesz törvényi kötelezettségeinek, az ÁSZ visszavonja az intézkedést.

Az ÁSZ az elmúlt napokban elfogadta a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd intézkedési tervét. Az MSZP, az Együtt és a Liberálisok intézkedési tervét pedig már áprilisban megfelelőnek találták.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×