eur:
393.68
usd:
367.27
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Toroczkai László polgármester a Morvai Krisztina jobbikos európai parlamenti képviselővel az illegális migrációról tartott lakossági fórumon Ásotthalmon 2015. február 7-én.
Nyitókép: Rosta Tibor

Toroczkai László: Kizártak egy elvtelen hazug biznisz pártból

Úgy tűnik, kilépési hullámot indított el Toroczkai László kizárása a Jobbikból. Az azonban csak a hónap végén dőlhet el, hogy Dúró Dóra, aki szintén elhagyja a pártot, visszaadja-e országgyűlési mandátumát.

Pénteken jelentette be a Jobbik etikai bizottsága, egyhangú döntéssel, távollétében kizárták a pártból a korábban kormányalakítást bejelentő Toroczkai Lászlót, a párt korábbi alelnökét,

mert alapszabályellenesen hozott létre platformot, és a párton belüli vitákat a sajtó nyilvánossága előtt folytatta le.

A Mi magunk névre keresztelt platform várhatóan még ebben a hónapban megalakul.

"Mivel nem pusztán a jelenleg is a Jobbikban tagsággal bíró személyeket várunk, hanem mindazokat, akik a Jobbik alapító okiratában foglalt szellemiséggel szimpatizálnak, de már vagy elhagyták a Jobbikot, vagy még nem érezték úgy, hogy az a stratégiai irány, amelyet a Jobbik az elmúlt két esztendőben mutatott, az számukra megfelelő" - mondta Toroczkai László.

Toroczkai László kizárására úgy reagált:

"Koncepciós eljárással zárták ki egy elvtelen hazug biznisz pártból".

Korábban a Toroczkai László mellett kiálló Dúró Dórát is felszólították a lemondásra, és parlamenti mandátumának visszaadására. A politikus pénteken délután jelentette be, hogy kilép a pártból.

"Erkölcsileg helyesnek én most azt látom, hogy a kilépés ami vállalható egyedül, hiszen ez már tényleg az utolsó csepp a pohárban.

Az az irányvonal, amit mind hatalomtechnikai szempontból, mind politikai szempontból az elmúlt időszakban a Jobbik követett, nem az az út, ami a nemzet érdekét szolgálja,

ami miatt anno, 13 éve beléptem ebbe a pártba, így nem látok más lehetőséget sokunk számára, mint a kilépést a pártból" - indokolta döntését az InfoRádiónak Dúró Dóra.

Dúró Dóra hozzátette, nem látja értelmét, hogy az országgyűlésben magányos harcosként próbálja meg érvényesíteni sokak érdekét.

"Június 23-án, Ásotthalmon megrendezett zászlóbontó gyűléstől teszem függővé. Nagyon szeretném meghallgatni az ottani embereket, hogy ők mit várnak el tőlem, illetve iránymutatásként nagyon erőteljesen hatással van rám Pongrátz András kérése, aki egy 56-os szabadságharcos, és a Sztálin szobor ledöntésében is szerepet vállalt, arra kért, hogy tartsam meg mandátumomat.

Mind a két részről nagyon erős nyomás van rajtam, ezért szeretnék megalapozott döntést hozni"

- mondta Dúró Dóra.

Novák Előd, a párt korábbi alelnöke, Dúró Dóra férje ezzel egyidőben szintén közösségi oldalán jelentette be, becsületbeli kötelességnek tekinti, hogy kilépjen a Jobbikból. Novák Előd úgy fogalmazott:

nem ő változott meg, hanem a párt, immár menthetetlenül, amihez nem asszisztál tovább.

Ugyancsak közösségi oldalán jelentette be lemondását Szőcs Norbert, a párt Baranya-megyei elnöke, de kilépett a Jobbikból Fazekas Gabriella, aki 2010-ben a párt Terézvárosi polgármesterjelöltje volt. Valamit Dobi Zsolt a Jobbik Csongrád megyei sajtófőnöke. Kilépést bejelentette Ferenczi Gábor, Devecser polgármestere, Szmik Lajos, Győrújbarát képviselő-testületének tagja és a párt Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlésének tagja, valamint Szabó Ákos, a Jobbik nagykátai alapszervezetének elnöke is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×