INFORÁDIÓ
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien

gyermek

szülő

tábor

Mire kell figyelni a gyerek első táborozásánál?

Mire kell figyelni a gyerek első táborozásánál?

Több tízezer szülő gondolkodik azon ezekben a hetekben azon, hogy nyáron elküldje-e a gyerekét élete első ottalvós táborába. Ehhez a döntéshez nyújt segítséget a táborokat és tanfolyamokat szervező Funside School javaslatcsomagja.

Az általános iskola első osztályát kijáró gyermeket már el lehet küldeni ottalvós táborba – mondta az InfoRádiónak Kittka András, az iskola társalapítója. „Minden gyereknél, minden családnál egy picit máskor szokott eljönni az a kor, amikor már az egész család késznek érzi magát arra, hogy a gyermek ottalvós táborba menjen” – hangsúlyozta a szakértő, aki azt is hozzátette, hogy

érdemes megvárni azt az időpontot, amikor már mindenki úgy ítéli meg, hogy eljött az ideje.

„A szülő is nagyon sokat tehet azért, hogy a gyermeke számára az első ottalvós tábori élmény – vagy gyakorlatilag bármelyik tábori élmény – jó legyen” – hívta fel a figyelmet Kittka András. A szülő feszültsége – mely abból ered, hogy úgy érzi, még nem áll készen – könnyen átragadhat a gyermekre, aki eleve nem tudja, hova, milyen közegbe megy – főleg, ha nem iskolai szervezésű táborról van szó –, és csak azt látja, hogy a szülők feszengenek. „Mire megérkezik, már beáll egy szorongás, ami a helyszínen gyakran honvágyhoz vezet” – emelte ki a Funside School társalapítója. Fontos, hogy a szülők a tábor kiválasztása után a döntést úgy prezentálják, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Bár ebben az esetben biztonságérzetet ad a szülőnek, ha gyermekénél van mobiltelefon, ám

ha gyakran és rendszeresen hívják – főleg az első, kritikus 24-48 órában –, akkor csupán nehezítenek a beilleszkedésén, és csökkentik a biztonságérzetét.

A Funside School pedagógusai ebben az időszakban különösen nagy figyelmet nyújtanak az első táborozóknak. A szülők a tábor szervezőit bármikor felhívhatják, de az első 1-2 napban a gyermeknek meg kell adni ezt a kis távolságot, hogy integrálódni tudjon a csapatba.

Kapcsolódó hang

Tanácsok az első ottalvós táborhoz
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018