eur:
379.92
usd:
352.2
bux:
58447.63
2023. december 6. szerda Miklós

Mire kell figyelni a gyerek első táborozásánál?

Több tízezer szülő gondolkodik azon ezekben a hetekben azon, hogy nyáron elküldje-e a gyerekét élete első ottalvós táborába. Ehhez a döntéshez nyújt segítséget a táborokat és tanfolyamokat szervező Funside School javaslatcsomagja.

Az általános iskola első osztályát kijáró gyermeket már el lehet küldeni ottalvós táborba – mondta az InfoRádiónak Kittka András, az iskola társalapítója. „Minden gyereknél, minden családnál egy picit máskor szokott eljönni az a kor, amikor már az egész család késznek érzi magát arra, hogy a gyermek ottalvós táborba menjen” – hangsúlyozta a szakértő, aki azt is hozzátette, hogy

érdemes megvárni azt az időpontot, amikor már mindenki úgy ítéli meg, hogy eljött az ideje.

„A szülő is nagyon sokat tehet azért, hogy a gyermeke számára az első ottalvós tábori élmény – vagy gyakorlatilag bármelyik tábori élmény – jó legyen” – hívta fel a figyelmet Kittka András. A szülő feszültsége – mely abból ered, hogy úgy érzi, még nem áll készen – könnyen átragadhat a gyermekre, aki eleve nem tudja, hova, milyen közegbe megy – főleg, ha nem iskolai szervezésű táborról van szó –, és csak azt látja, hogy a szülők feszengenek. „Mire megérkezik, már beáll egy szorongás, ami a helyszínen gyakran honvágyhoz vezet” – emelte ki a Funside School társalapítója. Fontos, hogy a szülők a tábor kiválasztása után a döntést úgy prezentálják, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Bár ebben az esetben biztonságérzetet ad a szülőnek, ha gyermekénél van mobiltelefon, ám

ha gyakran és rendszeresen hívják – főleg az első, kritikus 24-48 órában –, akkor csupán nehezítenek a beilleszkedésén, és csökkentik a biztonságérzetét.

A Funside School pedagógusai ebben az időszakban különösen nagy figyelmet nyújtanak az első táborozóknak. A szülők a tábor szervezőit bármikor felhívhatják, de az első 1-2 napban a gyermeknek meg kell adni ezt a kis távolságot, hogy integrálódni tudjon a csapatba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az utolsó tizenegyes – Markus Söder elmondta, mi kell ahhoz, hogy valakiből jó kancellár legyen

Az utolsó tizenegyes – Markus Söder elmondta, mi kell ahhoz, hogy valakiből jó kancellár legyen

Sajátos hasonlattal élt a német konzervatív pártszövetség, a CDU/CSU kisebbik pártjának vezetője, amikor a jövőbeni kancellárjelölt általa fontosnak tartott tulajdonságairól kérdezték. A CSU elnök, egyben bajor miniszterelnök Markus Söder szerint az lenne alkalmas Olaf Scholz kancellár leváltására, aki kész és képes az utolsó, mindent eldöntő tizenegyes értékesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.07. csütörtök, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Csattanós választ adunk a karácsony örök kérdésére: műfenyőt vagy igazi fenyőt kell venni?

Csattanós választ adunk a karácsony örök kérdésére: műfenyőt vagy igazi fenyőt kell venni?

Közeleg a karácsony, jön a karácsonyfa vásárlás és a karácsonyfa díszítés, előtt pedig ismét előkerül a karácsonyi időszak egyik legfontosabb kérdése: igazi fenyő vagy műfenyő? Mutatjuk, mit érdemes tudni karácsonyfa eredetétől, a műfenyő vagy igazi fenyő vita számairól, valamint összeszedtük, milyen a különféle karácsonyfa ára 2023-ban át, mennyi a műfenyő ára 2023-ban, valamint azt is, milyen sors várhat a karácsonyfákra az ünnepi időszak után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×