eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kiderült, miért áll az Ügyfélkapu

Hajnal óta nem működik több állami informatikai rendszer, ami érinti többek közt az Ügyfélkapu magyarorszag.hu címen elérhető nyilvános szolgáltatását, valamint az intézmények - például bíróságok - által használt elektronikus küldeménykezelő rendszert.

A birosag.hu-n egy közleményben az áll, hogy "A Központi Rendszert üzemeltető NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. jelzése alapján az elektronikus küldeményeket kezelő informatikai rendszer előre nem látott hibája miatt 2018. április 26. napján 03:48 pertől bizonytalan időpontig az elektronikus ügyintézés (beadványok érkeztetése, kiadványok kiküldése) szünetel. Az üzemkiesés végét külön közleményben jelezzük.

A polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény 394/G. § (10) bekezdése valamint a 2016. évi CXXX. törvény 617. §, illetőleg a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 74/I. § (2) bekezdése alapján 2018.04.26. napja a napokban és munkanapokban megállapított határidőkbe nem számít bele."

A rendszerleállásról és a várható újraindulásról az Index azt tudta meg a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt-től (NISZ), hogy "a NISZ Zrt. által működtetett honlapokon elérhető komplex szolgáltatásokban

a fennakadásokat szoftverhiba okozza, amelynek elhárításán a NISZ és az Oracle szakemberei folyamatosan dolgoznak".

Azt még nem tudni, várhatóan meddig tart a leállás.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×