eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Fontos most véradásra menni

A május 1-jei hosszú hétvége előtt és után a biztonságos hazai vérkészlet fenntartásáért véradásra hív a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat - közölték a szervezetek.

Az ilyen rövidebb munkahetekben a vérkészlet stabilitásának fenntartásához több véradó kell, tekintettel az egyes készítmények rövid tárolási idejére és az ilyenkor tapasztalható megnövekedett igényekre - írták.

Hangsúlyozták, ahhoz, hogy az ünnepi időszakban is biztosítani tudják a betegellátáshoz szükséges vérmennyiséget, fontos, hogy a hosszú hétvége előtt és után minél többen adjanak vért. A teljes munkaheteken átlagosan 1600-1800 ember ad vért - tették hozzá.

A véradási helyszínekről és időpontokról a www.ovsz.hu/ver/veradasok és a www.veradas.hu/adjvert/veradasok oldalon vagy a Véradás-Vöröskereszt nevű, ingyenesen letölthető mobilalkalmazás segítségével lehet tájékozódni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×