eur:
394.04
usd:
364.79
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Indul a bőnyi gyilkosság tárgyalása

Szerdán kezdődik a bőnyi rendőrgyilkossággal vádolt Győrkös István büntetőperének tárgyalása a Szombathelyi Törvényszéken.

Győrkös Istvánt emberöléssel és lőfegyverrel való visszaéléssel vádolja az ügyészség. A vád szerint a férfi 2016. október 26-án, bőnyi lakásán egy gépkarabélyból lőtt rá a nála épp az engedély nélkül tartott fegyverek és lőszerek miatt házkutatást tartó rendőrökre.

Decemberben, mikor az ügyészség vádat emelt az ügyben, Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője azt mondta a történtekről: "a vádlott által leadott rövid sorozat egy lövedéke az intézkedő rendőrt a fején eltalálta, aki a lövés okozta sérülés miatt a helyszínen életét vesztette. A vádlott által leadott, több más személy életét veszélyeztető lövéseket követően a tervezett házkutatás miatt a helyszínen tartózkodó két másik rendőr a vádlottra több lövést adott le, amelyek közül egy a vádlottat a testén eltalált. A vádlottat két órával a cselekmény elkövetését követően a TEK helyszínre kiérkező tagjai elfogták."

Az emberölési ügyet azért tárgyalják a Szombathelyi Törvényszéken, mert a Győri Ítélőtábla "hozzátartozói viszony" miatt kizárta az eredetileg illetékes Győri Törvényszéket, tekintve, hogy az egyik eljáró rendőr felesége a törvényszék elnökének hozzátartozója.

A szerdán kezdődő és csütörtökön folytatódó nyilvános bírósági tárgyalás - amelyen a vádlott és a tanúk meghallgatását tervezi a bíróság - várhatóan szigorú biztonsági intézkedések és a sajtó komoly érdeklődése mellett zajlik majd.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×