eur:
393.62
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nem a Gyárfás Tamás által átadott hangfelvételre alapoz a rendőrség – lapszemle

A Magyar Idők a Portik Tamás és Gyárfás Tamás között zajlott beszélgetés felvételéről közöl cikket. A Világgazdaság szerint a munkáltatók és a munkavállalóknak jelentős része nem tartja be a munkavédelmi előírásokat az építőiparban. Elkezdődött az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti egyeztetés az Elios Zrt. közbeszerzéseiről szóló OLAF-jelentésről – írja a Népszava. Vállalati hitelek és állami fejlesztések vehetik át az európai uniós támogatások szerepét – véli a Világgazdaság. A Portfolio szerint több tízezer forintot lehet spórolni azzal, ha megfelelően váltunk önkéntes nyugdíjpénztárt. A Népszava arról ír, hogy Magyarország a kis cégek államává válhat.

A Magyar Idők azt írja: vágatlan és teljes az a hangfelvétel, amin Portik Tamás és Gyárfás Tamás Fenyő János meggyilkolásáról beszél. A lap belügyi forrásra hivatkozva arról számol be, hogy a sportvezető által emlegetett, a levelesládájába bedobott kazetta nem az, amit a nyomozó hatóság figyelembe vett, amikor Gyárfás Tamást a gyilkosság kapcsán felbujtóként gyanúsította meg.

A Világgazdaság szerint a munkáltatók több mint 90 százaléka, a munkavállalóknak pedig csaknem egyharmada nem tartja be a munkavédelmi előírásokat az építőiparban – ez a nemzetgazdaság minisztérium jelentéséből derült ki. A munkaeszközök között és a munkaterületeken is észleltek hiányosságot, az esetek 74 százalékában például nem volt megfelelő korlát a tetőn.

A Népszava úgy értesült, hogy elkezdődött az Európai Bizottság és a magyar kormány közötti egyeztetés az Elios Zrt. közbeszerzései körül súlyos szabálytalanságokat feltáró OLAF-jelentésről. A tárgyalások elsősorban arról szólnak, Magyarországnak mekkora büntetést kell fizetnie. Az unió Csalás Elleni Hivatala a teljes támogatás, azaz 13 milliárd forint megvonását javasolja – írja a lap.

A Világgazdaság arról számol be, hogy nagyrészt vállalati hitelek, kisebb mértékben pedig állami fejlesztések vehetik majd át az európai uniós támogatások szerepét, így az uniós források után sem esik vissza a beruházási ráta. Ez a GDP bővülésére is jó hatással lehet, és tartós növekedést hozhat – írja a Világgazdaság.

A Portfolio elemzése szerint több tízezer forintot lehet spórolni azzal, ha megfelelően váltunk önkéntes nyugdíjpénztárt. Az átlépéskor a várható költségeket és a hozamokat érdemes tanulmányozni, ezután kell belépni egy új szolgáltatóhoz, vagyis nyitni egy új számlát – tájékoztat a portál.

A Népszava arról ír, hogy Magyarország a kis cégek államává válhat, vagyis hamarosan több lesz az országban az egyéni vállalkozó, mint a cég. Előbbiek mögött azonban nincs tőke, ez pedig a lánctartozások megugrását okozhatja, és keverednek a foglalkozási formák is. A lapban megszólaltatott szakértő szerint a jelenleginél jóval több közepes és nagyvállalkozást kellene kialakítani.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×