eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin

Rogán Antal: új kihívásoknak megfelelő új kormányzati szerkezetre van szükség – a nap hírei

Megszületett az országgyűlési választások nem jogerős eredménye. A DK megtámadja azoknak a választókerületeknek az eredményét, amelyben a párt jelöltjei elindultak, de nem nyertek. Díjat kapott Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje Moszkvában.

Befejezték a múlt vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson leadott összes szavazat megszámolását, valamennyi egyéni választókerületben megszületett a nem jogerős végeredmény. A Fidesz-KDNP kétharmados többséggel rendelkezik majd az új Országgyűlésben. A 106 egyéni választókerületből 91-ben a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltje nyert, 8-ban az MSZP-Párbeszéd szövetség, 3-ban a DK, 1-1-ben a Jobbik, az LMP, illetve az Együtt jelöltje szerzett mandátumot, valamint 1 független jelölt is bejutott a parlamentbe.

Az új kihívásoknak megfelelő új kormányzati szerkezetre van szükség - mondta a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. Rogán Antal a Kossuth Rádióban az új kabinet várható intézkedései közül kiemelte a családtámogatások bővítését és hozzátette, hogy határozott fellépésre lehet szükség a közösségi oldalak felhasználóinak védelmében is. A tárcavezető a tegnapi (szom) tüntetéssel összefüggésben azt mondta: a véleménynyilvánítás és az egyet nem értés jogába belefér, ha valaki nem tudja elfogadni a választás végeredményét.

Megtámadja a Demokratikus Koalíció azoknak a választókerületeknek az eredményét, amelyben a párt jelöltjei elindultak, de nem nyertek. Gréczy Zsolt szóvivő közölte: a DK 40 körzetben követel új választást, mivel több szavazóköri szabálytalanságról kapott információt.

Budapest őrzi azoknak a hősöknek az emlékét, akik emberek tudtak maradni az embertelenségben, és a remény hordozói voltak a kétségbeesés idején - jelentette ki a főpolgármester-helyettes. Szalay-Bobrovniczky Alexandra a Holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából a Terror Házánál tartott megemlékezésen hangsúlyozta: a fájdalmas és keserű múltat nem elfelejteni kell, hanem megérteni, feldolgozni és láthatóvá tenni.

Díjat kapott Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje Moszkvában a Kelet-Nyugat: Arany Boltív Filmdíjak gáláján. Az Oscar-jelölt alkotás rendezője a legjobb forgatókönyvért járó elismerést vehette át megosztva egy orosz film alkotóival. A most először átadott Arany Boltív Filmdíjak nyertesei 32 Kelet-Európai és Ázsiai ország filmjei közül kerültek ki.

Megválasztotta a Magyar Sí Szövetség elnökének Miklós Editet a sportszervezet rendkívüli tisztújító közgyűlése. Bajai András korábbi elnök bejelentette, hogy bíróságon támadja meg a határozatokat, mert szerinte törvénytelenül hívták össze a tisztújítást. A kezdeményezők ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a síszövetség alapszabályának megfelelően döntöttek a közgyűlés megtartásáról.

Barcelonában több mint 300 ezren vonultak utcára, hogy az előzetes letartóztatásban lévő katalán függetlenségi politikusok szabadon engedését követeljék. Az esemény szervezői párbeszédre szólítottak fel a helyzet megoldásáért. A tavaly októberi, alkotmányellenes függetlenségi népszavazás megrendezése és a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt jelenleg kilenc katalán van előzetes letartóztatásban.

Elítélte a vegyi fegyverek bevetését Szíriában és nemzetközi vizsgálatot követet az ügyben az Arab Liga. Szaúd-Arábia, Bahrein és Katar korábban jelezte, hogy támogatja az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország által szíriai célpontok ellen indított légicsapásokat. Más arab államok, köztük Irak és Libanon, elítélték a nyugati országok lépését.

Nagy-Britanniában új kampányszervezet alakult annak kiharcolására, hogy népszavazás dönthessen az uniós tagság megszűnésének feltételrendszeréről. A Nép szavazata nevű Brexit-ellenes csoport létrehozói között politikusok, ismert közéleti személyiségek, üzleti vezetők és népszerű színészek vannak.

Hóvihar, jégeső, orkánerejű szél pusztít az Egyesült Államok középnyugati vidékein, és már három halálos áldozatot is követelt. Az óriási kiterjedésű viharzóna a Mexikói-öböltől a kanadai határon fekvő Nagy Tavak vidékéig húzódik. A középnyugati államokat vastag hótakaró borítja, szél és köd nehezíti a közlekedést.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×