INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

holokauszt

2019.04.16. 10:19

"A mai nap a figyelmeztetésé"

Április 16-a a holokauszt magyar áldozatainak emléknapja. Ebből az alkalomból országszerte számos megemlékezést tartanak. A Fidesz szerint elfogadhatatlan bátorítani az antiszemitizmust. Az ellenzéki pártok emlékezés és az emlékeztetés fontosságát hangsúlyozták.
2019.04.14. 15:31

Indul az Élet menete

A holokauszt áldozataira emlékező séta este 6 órakor kezdődik, az emlékezők a Március 15. térről és a Jane Haining, majd az id. Antall József rakparton vonulnak a Cipők a Duna-parton emlékműhöz. A megemlékezés útvonalán forgalomkorlátozások vannak.
2019.03.05. 09:52

Fontos dolgok derülhetnek ki a holokausztról

Ferenc pápa úgy határozott, hogy kutathatóvá teszik a II. világháború idején uralkodó egyházfővel, XII. Piusszal kapcsolatos titkos levéltári dokumentumokat, amit a zsidók már több évtizede követelnek. Fejérdy András Tamás, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense az InfoRádiónak azt mondta: a már elérhető dokumentumok alapján a pápa valójában fellépett a népirtás ellen, csak mindezt a színfalak mögött tette.
2019.01.27. 14:25

A holokauszt áldozatainak millióira emlékezik a világ

Az auschwitzi haláltábor egykori foglyai virágokat helyeztek el a náci létesítmény egyik kivégzőfalánál a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján. Szélsőjobboldali tüntetők próbálták megzavarni az auschwitzi megemlékezést.
2018.12.10. 07:34

Tiltakozások a londoni holokauszt-emlékmű helyszíne miatt

Bemutatták a londoni holokauszt-emlékmű terveit és határozat született arról, hogy a jóformán utca hosszúságú bronzkompozíció közvetlenül a Parlament neogótikus épülete mellett kapjon helyet. A park megszüntetése miatt sokan tiltakoznak.
2018.09.07. 10:31

Jövőre megnyílik a Sorsok Háza

Jövőre megnyílik a Sorsok Háza emlékközpont - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten pénteken.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018