eur:
392.54
usd:
365.78
bux:
66792.01
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb díjat kapott a Testről és lélekről

Enyedi Ildikó Oscar-jelölt filmje a legjobb forgatókönyv megosztott díját hozta el Moszkvából. Az East-West Golden Arch-díjat azért hozták létre idén, hogy a kelet-európai és nyugat-ázsiai filmes piac Golden Globe-díja legyen – írja az Index.

A lap cikke szerint 2018 márciusában jelentették be az – ugyan az orosz kormány által is támogatott, de – 24 nemzetközi filmszakértő által zsűrizett, a Golden Globe helyi konkurenciájának szánt East-West Golden Arch-díj (Kelet-Nyugati Arany Boltív-díj) megalapítását. A díjon kelet-európai és nyugat-ázsiai filmek versenyezhetnek, összesen 32 országból, 12 kategóriában.

A Testről és lélekről esélyes volt a legjobb film és a legjobb forgatókönyv díjára; a legjobb főszereplőnő díjára jelölték Borbély Alexandrát.

A legjobb film az orosz Andrej Zvjagincev Szeretet nélkülje lett, és ez a film kapta a legjobb rendezés és a legjobb operatőri munka díját is. A legjobb színésznő díját Kantemir Balagov Elzárva című filmjének főszereplője, Darya Zhovner kapta, a legjobb színész pedig Constantin Popescu Pororoca című filmjének főszereplője, Bogdan Dumitrache lett.

A legjobb forgatókönyv díját Enyedi Ildikó, Natalia Meshchaninovával és Boris Khlebnikovval megosztva nyerte el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×