eur:
393.85
usd:
367.97
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Egy férfi tolja kerékpárját a hófúvásban a Hajdúnánás és Hajdúdorog közötti úton 2018. március 18-án.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Friss fotók: Magyarország vasárnap délben is küszködik a hóviharral

Az északkeleti országrészben, főleg Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Heves megyében jelenleg is változó intenzitással havazik és több térségben, illetve az M3-as autópálya egyes szakaszain is hófúvások nehezítik a közlekedést, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. továbbra is arra kéri az autósokat, hogy ezeken a területeken ne induljanak útnak!

A közúti közlekedés folyamatosságát, biztonságát befolyásoló körülmények, események:

A 81-es főúton, Mór külterületén a 32-es km-nél egy személyautó az árokba hajtott. Félpályán halad a forgalom.

Az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál a határátkelőnél a ki- és a belépő oldalon zavartalan a forgalom.

Útállapot, időjárás miatti korlátozás(ok)

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében:
A 38-as főutat Nyírtelek és Rakamaz közötti szakaszát, a 17- 30 km között félpályán megindult a forgalom.

A 36-os főutat a 24 – 46 km szelvény között (Tiszavasvári és Nyíregyháza között) hóátfúvásos szakaszok miatt jelenleg félpályán haladhat a forgalom.

Hajdú-Bihar megyében:
A 3502-es jelű, Tiszavasvári - Hajdúböszörmény összekötő utat a 13 – 18 km szelvény között (Hajdúnánás és Hajdúdorog között) elakadt járművek mentése miatt lezárták.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében:
A 3605-ös jelű út Gesztely és Újharangod közötti szakasza, a 12 - 17 km között hóátfúvás miatt lezárásra került.

A 3611-es jelű út Köröm és Tiszalúc közötti szakasza, a 0-10 km szelvények között hóátfúvás miatt lezárásra került.

A 3305-ös jelű, Mezőkeresztes – Mezőcsát összekötő úton, Mezőnagymihály és Gelej között a 7 km szelvényben a télies útviszonyok miatt elakadt egy kamion, a mentésének idejére az utat lezárták.

Az M1-es autópályán,

- Hegyeshalom felé jelenleg három hosszabb szakaszon, Bicske térségében a 39-es és a 42-es, illetve Tatabánya közelében a 44-es és a 48-as, valamint az 50-es és az 51-es km között a belső sávba terelik át a járműveket,

- a Budapest felé vezető oldalon, pedig a 42-es és a 39-es km között zárták le külső sávot. A forgalmat a belső sávba terelik, lassulásra, időnkénti torlódásra számítsanak.

Ne induljanak útnak az északkeleti országrészben

Az északkeleti országrészben, főleg Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Heves megyében jelenleg is változó intenzitással havazik és több térségben, illetve az M3-as autópálya egyes szakaszain is hófúvások nehezítik a közlekedést, ezért

a Magyar Közút Nonprofit Zrt. továbbra is arra kéri az autósokat, hogy ezeken a területeken ne induljanak útnak!

Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves és Hajdú-Bihar megyében a legmagasabb készültségi fokozatban dolgoznak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. mérnökségei, az összes bevethető munkagép és szakember az utakon dolgozik, ezekbe a megyékbe országos átcsoportosításokat is végrehajtott a közútkezelő, így például Komárom-Esztergom és Békés megyéből is munkagépeket vezényeltek át a rendkívüli időjárásban érintett területekre.

Országosan a hajnali, reggeli órákban közel 500 munkagép végzett hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, szombat óta közel 8800 tonna sót és mintegy 350 ezer liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki a szakemberek, de

az időjárás több helyen a szombat késő esti, vasárnap kora hajnali órákra kritikussá vált.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Miskolctól keletre több mellékúton, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 38-as főút egy szakaszán is érvényben van jelenleg korlátozás a hófúvások miatt, illetve több mellékút is csak nehezen járható ezekben a térségekben, és az M3-as autópályán is több szakaszon nehezíti a közlekedést a viharos szél és az intenzív havazás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján vasárnap elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Heves megyében várható még jelentősebb mennyiségű friss hó, illetve ezekben a térségekben a szél is viharos marad, így több térségben is hófúvásos szakaszok alakulhatnak ki.

A munkagépek által a burkolatról letakarított havat pedig a 60-70 km/órás széllökések percek alatt visszahordhatják az úttestre,

ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. továbbra is arra kéri az autósokat, hogy a fentebb felsorolt térségekben a viharos szél elálltáig ne induljanak útnak! Azt követően is fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően, a téli közlekedésre megfelelően felkészített járművekkel közlekedjenek és utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről! A legfrissebb és leggyorsabb információt a társaság megyei diszpécsereitől és Útinform szolgálatának munkatársaitól szerezhetik be, továbbá minden telefonos elérhetőségük megtalálható a www.utinform.hu és a www.kozut.hu oldalon.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×