INFORÁDIÓ 
2018. június 20. szerda
Rafael

Itt a szimuláció: ekkor köszönt be újra a téli hideg

Infostart
Ezen a héten többfelé várható szél és borús idő, az ünnepi hétvégén többfelé lehetnek ismét mínuszok.

Ezen a rövidke videón a következő 10 nap időjárási viszonyait modellezték. Jól látszik, ahogy a sarkvidéki hideg betör Európába, visszahozva a téli időjárást.

Sandbox Miniapp

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint péntekig kisebb-nagyobb területeken előfordulhat eső, de csütörtökön, március 15-én több helyen hosszabb időre is kisüt a nap és napközben számottevő csapadék nem várható. A minimumhőmérséklet aznap mínusz 2 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 9-15 fok között valószínű.

 

Eső és erős lehűlés

Pénteken már erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé valószínű eső, zápor, de napközben még 8-14 fokig melegszik a levegő.

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, kezdetben több, majd kevesebb helyen valószínű eső, zápor. Nagy területen megerősödik a szél. A legmagasabb hőmérséklet 8-14 fok között valószínű.

Vasárnap a felhőátvonulásokból zápor, a hegyekben hózápor lehet.

A szél akár viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2-7 fok között valószínű - írta a meteorológiai szolgálat, megjegyezve: az előrejelzés bizonytalansága az átlagosnál jóval nagyobb.

Kezdőlap Belföld Itt a szimuláció: ekkor köszönt be újra a téli hideg

A címlapról ajánljuk