eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Egyre több alkoholmentes sör fogy - lapszemle

A Magyar Idők a cégvilágról, a Világgazdaság az építőanyagok drágulásáról ír.

A Magyar Idők arról ír, hogy új Duna-híd épülhet Győr térségében, amely az ugyancsak felújítandó 14-es számú főutat vezeti át Szlovákiába. A fontos áruszállítási útvonalba kapcsolódik a Győrt keletről elkerülő 813-as út, amely az Audi áruellátását is segíti majd.

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy milliárdos közbeszerzésekkel szárnyal a Museum Complex kft. A lap szerint a műtárgyszállításban érdekelt cégnek nincs több évtizedes tapasztalata, ennek ellenére alig nyolcéves működése alatt elnyerte a múzeumi szakma bizalmát, mivel a pályázatok többségén befutóként végez. A Museum Komplex nyerte a többi között az Iparművészeti Múzeum költöztetésére kiírt tendert is. 

Tavaly 25 százalékkal, 114 ezer hektoliterre nőtt az alkoholmentes sörök fogyasztása Magyarországon, így csaknem 23 millió korsónyi alkoholmentes sör fogyott – írja a Világgazdaság, amely szerint ez mennyiség így sem éri el a magyar sörpiac 2 százalékát. A Magyar Sörgyártók Szövetsége arra számít, hogy a termékcsoport értékesítése az idén is töretlen lesz, mert a műszaki fejlődés lehetővé teszi, hogy valóban sörízű alkoholmentes sörök készüljenek. 

A Portfolio interjút közöl a Saxo Bank kötvénypiaci elemzőjével, aki szerint a magyar gazdaság több területen is komoly előrelépést ért el. Simon Fasdal kiemelte, hogy a kedvező tendencia folytatódhat, bár kicsit lassabb lehet a javulás. Hozzátette: akár még az utóbbi időszaknál is alacsonyabb hozam várható, de hosszabb távon a nemzetközi hozamkörnyezet emelkedésével fel kell készülni a magasabb hozamokra. 

A Világgazdaság cikke szerint tovább drágulnak az építőanyagok. A vevők várólistára és öt-nyolc százalékos áremelkedésre számíthatnak. A kivitelezési kapacitás hiánya miatt egyre nő a kereslet a minőségi mellett a kevesebb élőmunkát igénylő késztermékekre. 

Tisztul a magyar cégvilág – írja a Magyar Idők. A lap hangsúlyozza, hogy két év alatt 25 ezer társaság tűnt el Magyarországról. Szakértők szerint a cégszám csökkenése ugyanakkor inkább a kedvező gazdasági változások közé sorolható: korábban rengeteg alvó vállalkozást alapítottak idehaza, az akár kétes, jogellenes célra is felhasználható társaságok nagyobb részének eltüntetése pedig akár hosszú évekig is eltarthat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×