eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Új életmentő eszközt kapott az óbudai rendelőintézet

30 millió forint értékű digitális tüdőröntgent kapott az óbudai Szent Margit Rendelőintézet Tüdőszűrő Állomásán. A korábbi, 30 éves analóg gép lecserélésének költségeit az önkormányzat állta.

Két éves egészségügyi fejlesztő programot indít a 3. kerületi önkormányzat. Az Őrlős Endre program egyik első lépéseként átadták a pontosabb diagnosztikát, így a kerületiek jóllétét szolgáló szűrőkabint. A beruházás költségeit teljes egészében Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata állta – hangsúlyozta az átadó ünnepségen Bús Balázs polgármester. „A Laktanya utcai tüdőszűrő és tüdőgondozó állomáson az elmúlt harminc évben mintha megállt volna az idő” – fogalmazott. A mellkasröntgen az 1980-as éve üzemel, de mára erősen romlott az állapota, így a leállások és karbantartások rengeteg időt és pénzt emésztett fel – tette hozzá a polgármester.

Az új eszköz könnyebb, modernebb, gyorsabb és jobb működése által pontosabb diagnózis készíthető. Az üzembe helyezéshez minimális átépítést is kellett végezni az épületben, ez az informatikai fejlesztéssel együtt 3,5 millió forintba került. A röntgengépre 26,8 millió forintot költött az önkormányzat – mondta a polgármester. Bús Balázs hozzátette, hogy továbbra is a prevencióra helyezik a hangsúlyt, az új gép azonban nagy segítséget nyújthat a tüdőrák elleni küzdelemben.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Budapest második és harmadik kerületének országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy a magyar gazdaság jó teljesítményének köszönhetően megkezdődhetett az egészségügy felzárkóztatása. „A gazdaság növekedése ad teret és lehetőséget arra, hogy többet tudjunk költeni nem csak egészségügyre, hanem oktatásra, közbiztonságra, vagy éppen határvédelemre” – fogalmazott a tárcavezető. Varga Mihály hozzátette, hogy a tavaly meghirdetett egészséges Budapest program – a vidéki intézmények után – a fővárosi és agglomerációban található kórházak fejlesztését célozza. 

Az átadóünnepség után a nemzetgazdasági miniszter virággal és ajándékkal köszöntötte a Tüdőszűrő Állomás szakdolgozóit a hétfői Ápolók Napja, Kossuth Zsuzsanna emléknap alkalmából.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×