eur:
392.51
usd:
365.8
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Gyorsítás a kormányablakoknál

Mintegy 6000 kollégát képeztek át ügyintézőnek a Kormányablakokhoz – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az InfoRádiónak. Kovács Zoltán ezáltal még gyorsabb ügyintézésre számít.

A 6000 átképzett kolléga közül nincs mindenki a kormányablakban, jelenleg máshol dolgozik, de ha szükség van rá, be tud ugrani – tájékoztatott a Kovács Zoltán. A gyors ügyintézés érdekében a különböző – például közlekedési, földhivatali és építéshatósági  – szakrendszereket 2019-re összekapcsolják, így nem telefonon kell tájékoztatást kérni az egyes ügyekkel kapcsolatban, elég az interneten utánanézni.

A 30 százalékos átlagbéremelésnek köszönhetően csökkent a hivatali dolgozók fluktuációja. A kevés távozót pedig a betanult kollégák pótolni tudják. „Nem minden kormányablaknál tudják a teljes pultrendszert feltölteni” – emelte ki az államtitkár. Van, hogy két műszakot kell szervezni, hiszen olykor hosszabbított nyitva tartással működik az ügyfélszolgálat. Igyekeznek megoldani, hogy ne csupán munkaidőben érkezhessenek az ügyfelek: korábban kezdenek vagy később végeznek. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×