INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

kormányablak

kovács zoltán

miniszterelnökség

közigazgatás

Gyorsítás a kormányablakoknál

Mintegy 6000 kollégát képeztek át ügyintézőnek a Kormányablakokhoz – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az InfoRádiónak. Kovács Zoltán ezáltal még gyorsabb ügyintézésre számít.

A 6000 átképzett kolléga közül nincs mindenki a kormányablakban, jelenleg máshol dolgozik, de ha szükség van rá, be tud ugrani – tájékoztatott a Kovács Zoltán. A gyors ügyintézés érdekében a különböző – például közlekedési, földhivatali és építéshatósági  – szakrendszereket 2019-re összekapcsolják, így nem telefonon kell tájékoztatást kérni az egyes ügyekkel kapcsolatban, elég az interneten utánanézni.

A 30 százalékos átlagbéremelésnek köszönhetően csökkent a hivatali dolgozók fluktuációja. A kevés távozót pedig a betanult kollégák pótolni tudják. „Nem minden kormányablaknál tudják a teljes pultrendszert feltölteni” – emelte ki az államtitkár. Van, hogy két műszakot kell szervezni, hiszen olykor hosszabbított nyitva tartással működik az ügyfélszolgálat. Igyekeznek megoldani, hogy ne csupán munkaidőben érkezhessenek az ügyfelek: korábban kezdenek vagy később végeznek. 

Kapcsolódó hang

180220 BEL1 1225 Ügyintézők az Kormányablaknál - Kovács DZST
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018