eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az új generációra voksol Szelényi Zsuzsanna

Az új generációra voksol Szelényi Zsuzsanna

Az LMP-t és a Momentumot kívánja támogatni a jövőben a politizálástól egy időre hátrébb lépő független országgyűlési képviselő. Szelényi Zsuzsannát kérdeztük döntésének okairól.

A Fideszben és legutóbb az Együtt színeiben szereplő politikus az InfoRádiónak azt mondta: nem csalódásként, hanem tapasztalatként éli meg, hogy kétszer is váltott. Elvei nem változtak az elmúlt 30 évben, továbbra is hisz Európában és a kapitalizmusban. Szelényi Zsuzsanna kifejtette, hogy

a mostani kampányban is részt vesz majd, az új generáció mellett.

Szerinte Szél Bernadett és a Momentum olyan csoportosulást képviselnek a magyar politikában, amelynek komoly jövője lehet. 

Eddigi politikájától azt mondta, nem gondolja, hogy egy harmadik pártot kéne választania, azért hogy talpon maradjon. Ő mindig egy misszió alapján viselkedett, továbbra is úgy véli, hogy

egy lehetőség van a tartós sikerre, ez az európai civilizáció központjához tartozás.

A politikus szerint ebbe nem fér bele a billegés, a Kelet felé nyitás, ez egy bizonytalan jövőt mutat egy olyan pici államnak, mint Magyarország. Hozzátette: a tekintélyelvűség pont annak vet gátat, amire most nagy szükség van, az alkalmazkodásnak.

Szerinte óriási probléma, hogy

ma nem képviseli senki azt, hogy a technológiai váltáshoz milyen áldozatvállalás szükséges, 

ezért meg kell mutatnia magát egy olyan politikai csoportosulásnak, amely elkötelezett Magyarország európai pályára állítása mellett.

Szelényi Zsuzsanna 1990–1994 között országgyűlési képviselő volt a Fidesz színeiben, egyben az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének tagja. Az 1994-es választás után távozott a pártból. 2013 márciusában az Együtt 2014 választási szövetség alapítója. Bajnai Gordon mandátumáról való lemondása után bekerült az Országgyűlésbe. 2017 júniusában bejelentette lemondását az elnökségi tagságáról és kilépését a pártból.

Szakterületei a nemzetközi kapcsolatok, fejlesztéspolitika, oktatáspolitika, az emberi jogok, a nők jogai.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×