eur:
395.33
usd:
366.29
bux:
65165.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Bejelentette az elbocsátásokat a Tesco – a nap hírei

10 millió forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a BKK-ra. Minden egység felszereltsége megfelel a hatályos jogszabályoknak az Országos Mentőszolgálatnál. Bejelentette a tervezett elbocsátásokat a Tesco. A Századvég szerint változatlan Fidesz-KDNP fölény. Már készül a kampánypénzek ellenőrzésére az Állami Számvevőszék.

Február 15-étől csökkennek a családi otthonteremtési kedvezményt igénylők adminisztratív terhei. A családügyért is felelős államtitkár arról számolt be: az igénylőknek elég lesz büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkozniuk. A pénzintézeteknek ezentúl már 30 napon belül dönteniük kell a lakásvásárlási ügyekben, az építkezéseknél pedig 60 napon belül.

Budapesti találkozón egyeztetik pénteken a visegrádi országok illetékes tárcavezetői a következő uniós ciklus költségvetésének kohéziós alapjával összefüggő álláspontjukat. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: a megbeszélésen Günther Oettinger költségvetésért felelős biztos is jelen lesz

Összesen 10 millió forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a BKK-ra a tavaly nyáron indított online jegyértékesítési rendszer hibái miatt. Péterfalvi Attila a hatóság elnöke az InfoRádióban elmondta: a vizsgálat megállapította, hogy valóban nem voltak biztonságban a felhasználók adatai, és ezért mint adatkezelő a BKK a felelős.

Minden egység felszereltsége megfelel a hatályos jogszabályoknak az Országos Mentőszolgálatnál - mondta a szervezet főigazgatója. Csató Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta idén 117 új kocsi megvételére van lehetőség, egy éven belül európai szinten is alacsony lesz a járművek átlagéletkora.

Bejelentette a tervezett elbocsátásokat a munkáltató a Tesco Magyarországnál - erősítette meg az InfoRádiónak a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. Bubenkó Csaba elmondta: leépítés minden nagyobb áruháznál lesz és százas nagyságrendben érinti a csaknem 18 ezer fős létszámot.

Növelte az önkormányzatok támogatását a Miniszterelnökség. Az öt vidékfejlesztési pályázatot érintő változásnak köszönhetően összesen mintegy 3,5 milliárd forinttal kevesebb önrésszel, nagyobb hozzáadott támogatással számolhatnak a nyertes települések.

A jövőben már nem a munkahelyek számát, hanem azok technológiai színvonalát tartja meghatározónak a gazdaság számára a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter az EPAM Systems Kft. új szegedi irodaházának átadásán kiemelte: egy ország sikerének kulcsa, hogy milyen gyorsan sikerül átállni az új digitális ipari korszakra.

Új köztársaság felépítését ígérték az MSZP és a Párbeszéd politikusai a köztársaság napján budapesti megemlékezésükön. Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt arról beszélt: visszaállítják a fékeket és ellensúlyokat, hogy a politika soha többé ne uralkodhasson az emberek felett.

Eltörölné a nyelvvizsga-követelményt a felsőoktatási felvételinél a Jobbik. Az ellenzéki párt csak akkor állítaná azt vissza, ha az oktatási rendszer képes lesz mindenkit megfelelően idegen nyelvekre tanítani.

Változatlan Fidesz-KDNP fölényt mért legutóbbi kutatásában a Századvég. Az adatok szerint nem változtak érdemben az erőviszonyok. A teljes népesség körében a kormánypártok támogatottsága jelenleg 35 százalék. A Jobbikra 10, az MSZP-re 8 százalék voksolna Az LMP támogatottsága 7, a DK-é 5 az Együtté 1 százalék.

Már készül a kampánypénzek ellenőrzésére az Állami Számvevőszék. A testületnek a parlamenti választást követő egy éven belül végeznie kell a munkával.

Miniszteri fizetésüket ügyvédi irodából, szabadalmi jog értékesítéséből, mezőgazdasági tevékenységből, vagy oktatói munkából származó jövedelmekkel egészítették ki a politikusok az elmúlt évben - ez is kiderül a leadott vagyonnyilatkozatokból. Az MSZP, a Jobbik és az Együtt is szigorítaná a vagyonnyilatkozati rendszert.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×