eur:
394.07
usd:
364.94
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Oscar-jelölt Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje - a nap hírei

Újabb 3 kőolajipari kutatási-kitermelési engedélyt nyert el Norvégiában a Mol. Ételallergia, vagy ételmérgezés miatt bekövetkezett szívmegállás okozhatta egy magyar turista halálát Thaiföldön - erősítette meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Oscar-jelölt Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje a legjobb idegen nyelvű alkotások mezőnyében. A film bekerült a legjobb 5 közé, amelyek közül kiválasztják a végső győztest. Enyedi Ildikó műve egy chilei, egy libanoni, egy orosz és egy svéd alkotással lesz versenyben.

Újabb 3 kőolajipari kutatási-kitermelési engedélyt nyert el Norvégiában a Mol. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter norvégiai tárgyalásán az InfoRádiónak azt mondta: a Mol a következő 5 évben 500 millió dollár kutatási költségvetéssel erősíti norvégiai jelenlétét, ezáltal az európai olajpiacit is.

Csaknem 20 milliárd forintos terhet jelent a gyógyszer gyártóknak a vényköteles gyógyszerek azonosításáról 2019 februárjától életbe lépő uniós szabályozás - közölte a Magyar Gyógyszergyártók Országos Szövetségének elnöke. Illés Zsuzsanna az InfoRádióban úgy vélte: emiatt nem lesznek drágábbak a készítmények.

Újabb nyolc pártot és egy nemzetiségi önkormányzatot vett nyilvántartásba az áprilisi országgyűlési választásra a Nemzeti Választási Bizottság. Velük 41-re emelkedett a nyilvántartásba vett jelölő szervezetek száma.

Megalakult az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének tanácsadó testülete. Karácsony Gergely csapatában hárman is a Válasszunk! 2018 csoportnak is tagjai.

Az MSZP a felvételi árfolyamon forintosítaná a devizahiteleket, ennek fedezete a Magyar Nemzeti Bank árfolyamnyeresége lenne. A párt ismét benyújtja az erről szóló törvényjavaslatát a parlamentnek - mondta Szakács László frakcióvezető-helyettes.

Minimálbért ígér a közmunkásoknak a Demokratikus Koalíció. Varju László, a párt alelnöke szerint a közmunka jelenlegi formájában nem alkalmas arra, hogy visszavezesse az embereket a munkaerőpiacra.

Stadionok helyett a szabadidősportra költene a Jobbik. Dúró Dóra szerint a stadionokra 218 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány, miközben ennek ötödéből 2 ezer új, mindenki számára hozzáférhető sportlétesítmény épülhetett volna.

Az oktatási rendszer átalakításáról szóló diák javaslatok mielőbbi megvitatására szólította fel az ágazat szereplőit a Magyar Liberális Párt ügyvivője. Bősz Anett szerint a Független Diákparlament javaslatcsomagja alkalmas lehet egy új, diák- és személyiségközpontú oktatási rendszer kialakítására.

A következő években teljesen megújulhat az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet. A kormány csaknem 18 milliárd forintot ad erre az Egészséges Budapest Programban - közölte Gulyás Gergely a Fidesz frakcióvezetője.

Márciustól 20 százalékkal emeli dolgozóinak bérét a Lidl. Ezután a 8 órában alkalmazott bolti dolgozók havi keresete eléri majd a bruttó 290-320 ezer forintot, az üzletvezetők havi fizetése bruttó 658 és 720 ezer forint között lesz.

Ételallergia, vagy ételmérgezés miatt bekövetkezett szívmegállás is okozhatta egy magyar turista halálát Thaiföldön - erősítette meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Egy pattayai luxushotelben január 20-án egy ötfős magyar társaság a svédasztalos vacsora után rosszul lett, egyiküket többször újra kellett éleszteni, de a kórházban meghalt.

Szökőár riadót hirdettek a hatóságok Kanada és az Egyesült Államok nyugati partvidékén, miután rendkívül erős földrengés volt Alaszkánál. A Richter-skálán 7,9 tizedes erősségű földmozgás középpontja az alaszkai Kodiaktól 300 kilométerre dél-keletre volt.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×