eur:
394.33
usd:
370.58
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Újévi fogadalmak: valóban olyan nehéz az életmódváltás?

Újévi fogadalmak: valóban olyan nehéz az életmódváltás?

Soha nincs késő egészségesebben élni, de az fontos, hogy gondosan felépített tervvel rendelkezzen a célja eléréséhez.

Az nagyon jó, ha dátumhoz köthető az életmódváltozás, de az még jobb ha valós célt fogalmazunk meg, amit hosszú távon lehet kivitelezni – mondta Antal Emese dietetikus, a TÉT Platform Egyesület szakmai vezetője az InfoRádiónak. 

Ha valaki elhatározza, hogy életmódot változtat annak szinte bármilyen alkalom megfelelő arra, hogy megtegye az első lépést – mondta.  A TÉT Platform Egyesület neve is mutatja, megfelelő Táplálkozás, Életmód, illetve Testmozgás szükséges tehát ahhoz, hogy sikeres legyen az ilyenkor szokásos újévi életmód-váltás. 

„Ha valaki tényleg életmódot vált és akkor most az édességet és a csokit csökkenti, de egy hét múlva már a falat kaparja egy csokoládéért (...) inkább fogyassza el az egy-két kockát, minél magasabb kakaótartalmút(...) hogy utána kapjon egy újabb lendületet a folytatáshoz ” – tette hozzá a szakértő,

Antal elmondta azt is, hogy az Egészségügyi Világszervezet szlogenje szerint 

„az ülés az új cigi” – vagyis az ülőmunkák végzése is kártékonyak az ember egészségére,

ezért javasolják, hogy minimum óránként álljon fel az, aki ilyen munkát végez. 

Mozogjon együtt a család!

A szakértó elmondta, hogy kutatásaik azt mutatják, hogy az életmódváltás akkor lehet sikeres, ha van motiváció, ha a mozgáshoz talál az ember magához egy partnert vagy egy társaságot. Hozzátette azt is, hogy a sikertelenséget a legtöbbször a bűnbakkereséssel magyarázzák a legtöbben.

A tizenéveseknél fontos arra figyelni,  hogy ne drasztikus fogyókúrába kezdjenek, mert az a fejlődésükben, a hormonális -, nemi érésükben is problémákat eredményezhet. Mindenféleképpen jobb ha a család tagjai együtt váltanak életmódot, hiszen úgy meg tudják beszélni egymással a problémákat és támogatni tudják  egymást– mondta Antal Emese.

A témáról bővebben az InfoRádió Családi hét című magazinjában hallhatnak, hétfő este fél nyolckor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×