INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

újév

egészség

életmód

táplálkozás

antal emese

Újévi fogadalmak: valóban olyan nehéz az életmódváltás?

Infostart / InfoRádió

Soha nincs késő egészségesebben élni, de az fontos, hogy gondosan felépített tervvel rendelkezzen a célja eléréséhez.

Az nagyon jó, ha dátumhoz köthető az életmódváltozás, de az még jobb ha valós célt fogalmazunk meg, amit hosszú távon lehet kivitelezni – mondta Antal Emese dietetikus, a TÉT Platform Egyesület szakmai vezetője az InfoRádiónak. 

Ha valaki elhatározza, hogy életmódot változtat annak szinte bármilyen alkalom megfelelő arra, hogy megtegye az első lépést – mondta.  A TÉT Platform Egyesület neve is mutatja, megfelelő Táplálkozás, Életmód, illetve Testmozgás szükséges tehát ahhoz, hogy sikeres legyen az ilyenkor szokásos újévi életmód-váltás. 

„Ha valaki tényleg életmódot vált és akkor most az édességet és a csokit csökkenti, de egy hét múlva már a falat kaparja egy csokoládéért (...) inkább fogyassza el az egy-két kockát, minél magasabb kakaótartalmút(...) hogy utána kapjon egy újabb lendületet a folytatáshoz ” – tette hozzá a szakértő,

Antal elmondta azt is, hogy az Egészségügyi Világszervezet szlogenje szerint 

„az ülés az új cigi” – vagyis az ülőmunkák végzése is kártékonyak az ember egészségére,

ezért javasolják, hogy minimum óránként álljon fel az, aki ilyen munkát végez. 

Mozogjon együtt a család!

A szakértó elmondta, hogy kutatásaik azt mutatják, hogy az életmódváltás akkor lehet sikeres, ha van motiváció, ha a mozgáshoz talál az ember magához egy partnert vagy egy társaságot. Hozzátette azt is, hogy a sikertelenséget a legtöbbször a bűnbakkereséssel magyarázzák a legtöbben.

A tizenéveseknél fontos arra figyelni,  hogy ne drasztikus fogyókúrába kezdjenek, mert az a fejlődésükben, a hormonális -, nemi érésükben is problémákat eredményezhet. Mindenféleképpen jobb ha a család tagjai együtt váltanak életmódot, hiszen úgy meg tudják beszélni egymással a problémákat és támogatni tudják  egymást– mondta Antal Emese.

A témáról bővebben az InfoRádió Családi hét című magazinjában hallhatnak, hétfő este fél nyolckor.

Kapcsolódó hang

Antal Emese 1.
 
Antal Emese 2.
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018