eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Határozati javaslatot nyújtott be a Fidesz a Czeglédy-üggyel kapcsolatban

Országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be a Fidesz a Czeglédy-ügyben érintett diákok kárrendezésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Bóna Zoltán közölte, a javaslatról jövő csütörtökön tárgyal az Országgyűlés.

A fideszes politikus azt mondta: "a gyanú szerint Czeglédy Csaba és bűnszervezete több mint hárommilliárdos költségvetési csalást

követett el, és több száz diákot lopott meg" azáltal, hogy az elvégzett munkájuk után járó bért nem kapták meg.

Bóna Zoltán emlékeztetett arra, hogy korábban a diákok képviselői a kormány és a parlament segítségét kérték. A kormánypártok úgy látják, hogy a parlamentnek és a kormánynak lépnie kell, és gondoskodnia kell a diákok kártalanításáról - mondta.

A fideszes politikus szerint vizsgálni kell azt is, hogy a diákokat foglalkoztató, a Czeglédy Csaba által vezetett Humán Operátor Zrt. tevékenységének volt-e köze a balliberális pártok finanszírozásához, hiszen Czeglédy Csaba a DK, az Együtt és az MSZP önkormányzati képviselője Szombathelyen. A napokban pedig az is kiderült - tette hozzá -, hogy "Gyurcsány Ferenc is pénzelte őt". Úgy fogalmazott: "jó okunk van feltételezni, hogy Czeglédy Csaba egy stróman volt, és az egész ügy Gyurcsány Ferenc és az egész baloldal esetleges korrupciós ügye". Szerinte az sem kizárt, hogy "a Czeglédy bűnszervezete által eltüntetett pénzből akarták finanszírozni a baloldal teljes kampányát".

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő csütörtökön jelentette be: az Európai Unió csalás elleni hivatalához, az OLAF-hoz fordul amiatt, hogy Gyurcsány Ferenc cége, az uniós megbízást is elnyerő Altus 80 millió forintot adott Czeglédy Csabának, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×