eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Folytatódnak az iskolai témahetek

Folytatódnak az iskolai témahetek

A 2014-ben a magyar köznevelésben innovációnak számító témahetek népszerűsége minden évben növekszik - nyilatkozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Elmondása szerint a témahetek "kilépnek a megszokott iskolai környezetből" és modern pedagógiai módszerekkel segítik a diákok pénzügyi, digitális és környezetvédelmi ismereteinek bővülését. A köznevelés megújításának részeként az idei tanévben is folytatódik a nagy sikerű sorozat, amelynek keretében ismét lesz pénz7, digitális témahét és fenntarthatósági témahét is - ismertette az államtitkár.

Kifejtette: a pénzügyi és vállalkozói témahéten szakemberek a pénzügyi alapismereteket adnak át, a digitális témahét fő üzenete a médiatudatosság és a biztonságos internethasználat növelése, a fenntarthatósági témahéten pedig a fogyasztói tudatosságot és a környezetvédelem fontosságát állítják a középpontba. A programok összeállításának célja, hogy a hagyományos oktatási formákon túl, élményszerű, gyakorlati tudást kapjanak a diákok.

Rétvári Bence felhívta a figyelmet arra, hogy a fenntarthatósági témahét 2018. április 23-27. közötti programja ezen a héten lesz nyilvános és a napokban kerül fel a rendezvény internetes oldalára, október 16-án pedig elindul a regisztráció a pénzügyi és vállalkozói témahétre.

Az iskolák a 2018. március 5-9. között tartandó eseményre december 1-jéig regisztrálhatnak.

Idén tavasszal több mint félmillió gyermek látogatott el a rendezvényekre, a pénz7-en 1100 iskola több mint 160 ezer diákja vett részt, a digitális témahétre pedig 1019 iskolából 129 ezren látogattak el. Tavasszal a legnépszerűbb a fenntarthatósági témahét volt, ahol több mint 1900 iskolából 350 ezer diák volt jelen.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×