eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Döbbenetes mennyiségű pénzt loptak egy bankból

Őrizetbe vettek Srí Lankán egy ottani állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy segítséget nyújtott egy tajvani bank elleni hackertámadásban, mely során 60 millió dollárt (mintegy 16 milliárd forintot) tulajdonítottak el a pénzügyi intézettől - közölték hétfőn a tajvani bűnüldözési hatóságok.

A tajvani Far Eastern International Bank október 6-án arról adott tájékoztatást, hogy számítógépes rendszerét vírus fertőzte meg, és 60 millió dollárt loptak el tőle. A pénzt több részletben, különböző országokba, köztük Srí Lankára, az Egyesült Államokba és Kambodzsába utalták.

Később kiderült, hogy a hackertámadásban közreműködéssel gyanúsított férfi J. C. Nammuni néven nyitott számlát Srí Lankán, éppen erről a számláról akart lehívni 26 ezer dollárt, amikor elfogták őt. A gyanúsított egy Srí Lanka-i állami vállalat egyik vezetője - közölte a CNA tajvani hírügynökség.

Tajvan pénzügyi felügyelő hatósága hétfőn közölte: az összeg nagy részét már visszaszerezték, de félmillió dollár (több mint 132 millió forint) még hiányzik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×