INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

budapest

forgalmi változás

bartók béla út

kerékpársáv

Jelentős változás jön Buda egyik legforgalmasabb főútján

Jelentős változás jön Buda egyik legforgalmasabb főútján

InfoRádió

Új kerékpáros sávot alakítanak ki a Bartók Béla úton.

A Budapest Közút Zrt. felülvizsgálta a Bartók Béla út forgalmi viszonyait a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti szakaszon, és a Ménesi út és a Szent Gellért tér között mindkét irányban kerékpársáv lesz. Az útburkolat szélessége nem változik, de mindkét irányban 1,25–1,8 méter széles kerékpársáv jelölhető ki, mely számos szakaszon biztosítja a lassabb kerékpárosok kerékpársávon belül történő előzését is.

A Szent Gellért tér felé vezető irányban a két forgalmi sáv közül a jobb oldali a Lágymányosi utcai kereszteződés előtt olyan jobbra kanyarodó sávvá alakul, melyből egyenesen csak a kereszteződés után kezdődő kerékpársávra továbbhaladó kerékpáros hajthat.

A Kosztolányi Dezső tér felé vezető oldalon a Móricz Zsigmond körtéren a jobb oldali forgalmi sáv a Villányi út felé vezet, illetve ebből a sávból lesz elérhető rövid közös autóbusz- és kerékpársávon keresztül a Móricz Zsigmond körtéri autóbuszmegálló. A módosítást követően a belső sávból sávváltás nélkül lehet a Kosztolányi Dezső tér felé továbbhaladni.

A kivitelezés előkészítő munkái megkezdődtek, a kerékpársáv felfestése csütörtökön megkezdődött, és az időjárás függvényében péntekre be is fejeződik.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018