eur:
393.29
usd:
366.25
bux:
66861.73
2024. április 26. péntek Ervin
Jelentős változás jön Buda egyik legforgalmasabb főútján

Jelentős változás jön Buda egyik legforgalmasabb főútján

Új kerékpáros sávot alakítanak ki a Bartók Béla úton.

A Budapest Közút Zrt. felülvizsgálta a Bartók Béla út forgalmi viszonyait a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti szakaszon, és a Ménesi út és a Szent Gellért tér között mindkét irányban kerékpársáv lesz. Az útburkolat szélessége nem változik, de mindkét irányban 1,25–1,8 méter széles kerékpársáv jelölhető ki, mely számos szakaszon biztosítja a lassabb kerékpárosok kerékpársávon belül történő előzését is.

A Szent Gellért tér felé vezető irányban a két forgalmi sáv közül a jobb oldali a Lágymányosi utcai kereszteződés előtt olyan jobbra kanyarodó sávvá alakul, melyből egyenesen csak a kereszteződés után kezdődő kerékpársávra továbbhaladó kerékpáros hajthat.

A Kosztolányi Dezső tér felé vezető oldalon a Móricz Zsigmond körtéren a jobb oldali forgalmi sáv a Villányi út felé vezet, illetve ebből a sávból lesz elérhető rövid közös autóbusz- és kerékpársávon keresztül a Móricz Zsigmond körtéri autóbuszmegálló. A módosítást követően a belső sávból sávváltás nélkül lehet a Kosztolányi Dezső tér felé továbbhaladni.

A kivitelezés előkészítő munkái megkezdődtek, a kerékpársáv felfestése csütörtökön megkezdődött, és az időjárás függvényében péntekre be is fejeződik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×