INFORÁDIÓ 
2021. január 27. szerda
Angelika

poloska

rovar

invázió

Durva invázió fenyeget

Durva invázió fenyeget

InfoRádió

Ebben az évben is poloskainvázió várható. A behurcolt, idegenhonos poloskák megállíthatatlanul és egyre növekvő egyedszámmal árasztják el Magyarországot – írta a 24.hu.

Egyes területeken már most nagy számban repülnek otthonainkba a poloskák. Ilyenkor jellemzően még a lámpafény vonzza őket. Tömegesen majd az első őszi hidegekkel igyekeznek búvóhelyet találni.

„Ha helyenként már most érzékelni véljük a jelentősebb egyedszámot, az azt jelentheti, hogy bizonyos fertőzött körzetekben ősszel még nagyobb invázióra számíthatunk, mivel valószínűleg megnőtt a poloskafaj helyi népessége” – közölte a 24.hu-val Vétek Gábor, a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar Rovartani Tanszékének docense.

A szakértő szerint a kártevő most már biztosan nem fog eltűnni Magyarországról, sőt kevesebb sem lesz belőle, és mind nagyobb területen terjed majd el. Egyedszáma az előzőekhez képest évről évre változni fog, és nem zárható ki a hirtelen növekedés sem, az enyhe telek és a nyárias ősz kedvezőek a számára. Szaporodásának, terjedésének egyelőre semmi nem jelent komoly akadályt, a nemzetközi kereskedelemmel pedig újabb „utánpótlás” érkezhet.

A tapasztalatok szerint a Budapest–Kecskemét vonalon jelentkezik főleg a probléma, de rövidesen eláraszthatja az egész országot.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018