Infostart.hu
eur:
382.2
usd:
328.23
bux:
108922.07
2025. december 7. vasárnap Ambrus

Egyre biztonságosabbak a fesztiválok, ha ismerjük a szabályokat

Egyre biztonságosabbak és felhasználóbarátabbak a fesztiválok, ha tisztában vagyunk a szabályokkal - írja a Magyar Idők.

Már több olyan megoldást is használnak a fesztiválokon, amelyekkel csökkenthetők vagy el is kerülhetők az anyagi veszteségek, de fontos, hogy a fesztiválozók még indulás előtt tájékozódjanak a rendezvény szabályairól - írja a lap keddi száma.

Már a jegy megvásárlásánál érdemes kezdeni, célszerű a rendezvény hivatalos honlapján vagy a viszonteladóktól belépőt venni, ez például a túlárazás elkerüléses mellett azért is fontos, mert a nagyobb rendezvényeken a karszalag átvételekor regisztrálják a fesztiválozót. Előfordulhat, hogy a szabálytalanul árult karszalaggal nem lehet ismételten bejutni az eseményre. A kisebb fesztiválokra érdemes időben megvenni a jegyeket és a bérleteket, mivel ezeken a rendezvényeken a szervezőknek szigorúan oda kell figyelniük a befogadóképességre.

A legtöbb fesztiválon már nem lehet készpénzzel fizetni, jellemző, kiszolgálást gyorsító gyakorlattá vált az egyérintéses fizetés. A paypass bankkártya-tulajdonosnak nincs teendője, a régebbi típusú plasztikkártyát úgynevezett fesztiválkártyára kell cserélni. Erre, némi kezelési költség megfizetésével pénzt lehet tölteni, ha amit pedig a fesztiválozó nem költ el, vissza lehet váltani. Figyelnie kell azonban arra, hogy vannak vendéglátóhelyek, ahol automatikusan beállítják a borravaló összegét is, de ezt a fizetéskor szabályozhatja - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Nagyon is létezik gasztroturizmus – mondta Vinkó József, a Magyar Konyha magazin főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorában, és felhívta a figyelmet újonnan összeállított gasztroséta helyekre. Beszélt arról is, hogy a hozzánk látogató külföldiek hetven százaléka milyen ételt keres, és hogy leáldozik-e a fine dining csillaga. Megtudhattuk tőle azt is, miért „házasítják” a japán és a perui konyhát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.08. hétfő, 18:00
Szlávik János
a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2025. december 7. 08:35
×
×
×
×