eur:
393.27
usd:
367.42
bux:
66499.59
2024. április 25. csütörtök Márk

Egyre biztonságosabbak a fesztiválok, ha ismerjük a szabályokat

Egyre biztonságosabbak és felhasználóbarátabbak a fesztiválok, ha tisztában vagyunk a szabályokkal - írja a Magyar Idők.

Már több olyan megoldást is használnak a fesztiválokon, amelyekkel csökkenthetők vagy el is kerülhetők az anyagi veszteségek, de fontos, hogy a fesztiválozók még indulás előtt tájékozódjanak a rendezvény szabályairól - írja a lap keddi száma.

Már a jegy megvásárlásánál érdemes kezdeni, célszerű a rendezvény hivatalos honlapján vagy a viszonteladóktól belépőt venni, ez például a túlárazás elkerüléses mellett azért is fontos, mert a nagyobb rendezvényeken a karszalag átvételekor regisztrálják a fesztiválozót. Előfordulhat, hogy a szabálytalanul árult karszalaggal nem lehet ismételten bejutni az eseményre. A kisebb fesztiválokra érdemes időben megvenni a jegyeket és a bérleteket, mivel ezeken a rendezvényeken a szervezőknek szigorúan oda kell figyelniük a befogadóképességre.

A legtöbb fesztiválon már nem lehet készpénzzel fizetni, jellemző, kiszolgálást gyorsító gyakorlattá vált az egyérintéses fizetés. A paypass bankkártya-tulajdonosnak nincs teendője, a régebbi típusú plasztikkártyát úgynevezett fesztiválkártyára kell cserélni. Erre, némi kezelési költség megfizetésével pénzt lehet tölteni, ha amit pedig a fesztiválozó nem költ el, vissza lehet váltani. Figyelnie kell azonban arra, hogy vannak vendéglátóhelyek, ahol automatikusan beállítják a borravaló összegét is, de ezt a fizetéskor szabályozhatja - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×