eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Itt a friss időjárási előrejelzés, mutatjuk, mikor jön ismét zuhé

Itt a friss időjárási előrejelzés, mutatjuk, mikor jön ismét zuhé

A következő napokban ismét sok lesz a napsütés és melegszik az idő: visszatérnek a 30 Celsius-fok feletti maximumok.

Hétfőn naposabb, csapadékmentes időre készülhetünk, ugyanakkor a Dunától keletre még élénk, északkeleten erős lesz az északi-északkeleti szél. A friss hajnalt követően napközben 26 és 30 fok közötti maximumokat mérhetünk, a magasabban fekvő tájakon lesz csak hűvösebb. Frontmentes időre készülhetünk az Időkép szerint.

Kedden is sok napsütésre számíthatunk, csapadék ezen a napon sem valószínű. Mindenhol veszít erejéből a szél, gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. 12-16 fokos hajnalt követően a délutáni órákban 28-32 fokot mérhetünk.

Szerdán folytatódik a túlnyomóan napos idő, csapadék továbbra sem várható. Északnyugaton megélénkülhet az északias szél. Reggel 13-18 fokra ébredhetünk, majd napközben 28-31 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön és pénteken is napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, pénteken lehet több felhő az égen. Mindkét napon legfeljebb északnyugaton fordulhat elő egy-egy kisebb, lokális jellegű zápor, zivatar. A délies szél mérsékelt marad, csak északnyugaton kísérhetik élénk lökések. Csütörtökön 28-33, pénteken 29-33 fok valószínű - írta az Időkép.

Szombaton északnyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Nagy területen megerősödik a szél is, néhol, illetve a zivatarok környezetében viharos széllökések előfordulhatnak. A leghidegebb órákban 15-20 fok lehet. Napközben északnyugaton 25, délkeleten 33 fokig melegszik a levegő - írta az MTI.

Vasárnap is többfelé erős lesz a szél. Emellett még előfordulhat szórványosan eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×