eur:
393.79
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Kollégium Plusz karolja fel a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket

Száztízmillió forintos keretösszeggel kollégiumi modellprogram indul halmozottan hátrányos helyzetű fiatalok számára - számolt be a Magyar Hírlap.

A kormányzati tájékoztató szerint a programot olyan felső tagozatos gyermekek számára tartják szükségesnek kialakítani, akik egyszerre igénylik a kollégiumi elhelyezést és a gyermekjóléti prevenciót.

A Kollégium Plusz elnevezésű projekt célja "olyan fenntartható, esélyteremtő, a társadalmi felzárkózást segítő plusz funkció modellezése működő kollégiumok bázisán, amelynek révén áthidalható a gyermekjóléti rendszerben tapasztalható szolgáltatási hiány".

A támogatás felhasználásához a kollégiumok számára feltétel egyebek között a sport- és egyéb szabadidős tevékenység biztosítása, egyéni fejlesztési tervek készítése és az együttműködés az illetékes gyermekjóléti szolgálattal.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×