eur:
394.32
usd:
370.16
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kormányablak és posta is lesz az új törökbálinti városházán

Több mint 1,2 milliárd forintból a napokban elkezdődik az új városközpont építése a Pest megyei Törökbálinton. Először egy modern városháza és a környezete épül meg, de később szeretnének egy parkot kialakítani a szomszédságában.

Az előző képviselő-testületek mindegyike szerette volna elkezdeni ezt a beruházást, de mindig voltak fontosabb feladatok: óvodát, utakat és közműveket kellett építeni, de most végre elkezdődhet az új városháza fejlesztése – jelentette ki kedden a Pest megyei Törökbálint polgármestere a beruházási szerződés ünnepélyes aláírása előtt. Elek Sándor hozzátette: az új intézményben postahivatal és kormányablak is működik majd.

Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára, a választókerület országgyűlési képviselője a beruházással kapcsolatban azt emelte ki: látja, hogy mekkora a kihívás és a feladat, de érzékeli a törökbálintiak elszántságát és erejét is.

Elek Sándor polgármester és a kivitelező cég vezetői aláírták a szerződést, majd Aradszki Andrással együtt a leendő városháza helyén elhelyezték az alapkövet. Az időkapszulába többek között egy törökbálinti képeslapot, a polgármester névjegykártyáját, a fejlesztésről szóló képviselő-testületi határozatot, valamint helyi újságokat és országos napilapokat tettek.

Az 1,268 milliárd forintból megvalósuló fejlesztés a napokban kezdődik, és várhatóan egy év alatt készül el.

Elek Sándor a Magyar Idők kérdésére közölte, tervezik, hogy a városháza mögött egy nagy zöld parkot és egy nagy parkolót is építenek.

"Olyan közösségi teret szeretnénk kialakítani, ahol mindenki jól érzi magát, és amelyik illik Törökbálint kertvárosi hangulatához" – tette hozzá Elek Sándor.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×